Image 1
Image 2

Concurs de creatie interjudeţean “Metamorfoze” la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” din Satu Mare a găzduit vineri, 19 mai aprilie 2017, ediţia a VIII-a a Concursului de creaţie interjudeţean “Metamorfoze” al cadrelor didactice şi al elevilor din învăţământul preuniversitar.

Concursul s-a desfăşurat în sala festivă din b-dul Lucian Blaga (în pavilioanele atelierelor). Încă de la intrare, holul a fost prefaţat cu o expoziţie cuprinzând panouri care reprezentau piese din creaţia vestimentară a elevilor şcolii.
Au fost de faţă Doina Feier, viceprimar al municipiului Satu Mare, inspectori şcolari, directori de şcoli, profesori şi 51 de elevi din judeţele Satu Mare, Cluj, Bihor, Vaslui, Maramureş.
Dintre invitaţi, au adresat mesaje Doina Feier, Nicu Sever Miclăuş şi Delia Gavra, inspector şcolar general adjunct.

Paradă vestimentară şi paradă de coafură

Încă din primale minute ale întâlnirii, directoarea instituţiei gazdă, Alexandrina Ligia Pop, a anunţat o paradă etno, de prezentare de modă, pe fond muzical.
Au urmat premieri la secţiunea Mecanică, prezentarea unui referat susţinut la simpozionul anterior, pe tema Bunelor practici în abordarea şcolilor partenere. Premiaţi au fost nu doar elevii, ci şi profesorii îndrumători de proiecte.
La concursul de creaţie vestimentară au participat zece fete cu costume care de care mai fistichii. Ele au fost premiate după prezentarea vestimentaţiei pe un podium în prelungirea scenei sălii festive. În mod asemănător s-a procedat la secţiunile manichiură şi coafură. Cele mai spectaculoase momente le-au oferit prezentarea manechinelor cu coafuri – de la cele mai simple, trecând prin altele sobre, sofisticate, şic până la cele mai extravagante, preferatele juriul fiind cele ieşite din comun.
Prezentările mai aride au alternat cu momente de interpretare a unor piese de muzică populară şi uşoară.
Întrucât tema Metamorfozelor din acest an a constituit-o Rapsodiile de primăvară, a existat şi o paradă a florilor, constând în vestimentaţie ornată cu flori.
Cu siguranţă, partea spectaculoasă a concursului nu poate fi descrisă în cuvinte, dar sătmărenii mai au la dispoziţie secvenţe prezentate la postul de televiziune Informaţia TV.

Obiective

Concursul a constituit un prilej pentru diseminarea şi promovarea rezultatelor cadrelor didactice şi elevilor, cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniul tematicii abordate, menţinerea contactului între specialişti, stimularea creativităţii elevilor şi profesorilor. Au fost identificate posibilităţi de realizare a unor colaborări şi parteneriate valoroase cu învăţământul universitar şi cu operatori economici în vederea abordării unor proiecte şi participări la programe europene.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with