Image 1
Image 2

2342 de elevi din judeţ au dat Evaluarea Naţională la Limba Română

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Evaluarea Nationala- parinti si elevi

Marţi, 14 iunie 2022, s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română.
La nivelul judeţului Satu Mare sunt înscrişi 2630 de elevi, dintre aceştia s-au prezentat 2342 de elevi, după cum urmează:
1693 de elevi s-au prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română (secţia română);
649 de elevi s-au prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română pentru şcolile şi secţiile cu predare în limba maghiară.
Examenul s-a desfăşurat în 20 de centre de examen, iar probele au început în jurul orei 9:00, când candidaţii au primit broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2022, candidaţii au primit subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.
Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Au beneficiat de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor unei proceduri specifice cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.
Subiectele şi baremele vor fi publicate pe
http://subiecte.edu.ro/2022/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with