Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare) 02.23 In slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Dorel Coicaraport la 2.920 de zile 03.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.36 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia 05.36 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Marcel Forţiu, titlul emisiunii: Plantări în proprietatea statului în luna pădurii 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Abandonul şcolar, proporţii, cauze, soluţii 10.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone 11.25 Teleshopping 11.38 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare)13.00 Ştiri 13.37 Cultură, cu Ioan Aniţaş, invitaţi Gheorghe Cormoş, Constantin Triţă, Andrada Silvana Tcacenco, titlul emisiunii: Interferenţe poetice 14.28 Teleshopping 14.43 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.39 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Bogdan Faur, Marius Botan, titlul emisiunii: Unirea Tăşnad ia startul în Liga 3 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Stima de sine sau ce părere avem despre noi 23.30 Ştiri

26 de poliţişti sătmăreni şi-au depus cereri de pensionare în două săptămâni

Scris de Sergiu Podina, 09 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Efectele Ordonanţei de Urgenţă privind pensiile speciale nu întârzie să apară. Sindicaliştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare spun că în ultimele două săptămâni 26 de persoane şi-au depus cererea de pensionare.

Marius Gânţă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Satu Mare, şi Felix Văsuţ, liderul Sindicatului Europol Satu Mare, au vorbit la emisiunea “Audienţe în direct” de la Informaţia TV despre majorările salariale şi înăsprirea pedepselor privind ultrajul împotriva autorităţii.
Guvernul a decis în şedinţa din 4 august să modifice modul în care pensiile speciale vor creşte în viitor. Vă reamintim că în România avem peste 160.000 de beneficiari al acestor pensii, suma cheltuită de stat în primele şase luni ale anului 2017 fiind de 714 milioane euro. Potrivit Ordonanaţei de Urgenţă, tuturor celor care ies din sistem li se vor majora pensiile doar în funcţie de rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Pensiile nesimţite sunt doar la vârful Ministerului

După calculele sindicatelor reprezentative din cadrul acestor instituţii ai căror angajaţi sunt beneficiari de pensii speciale, cuantumul venitului lunar pentru o astfel de persoană va fi dimnuat cu 30% până la 50%. “Pot să vă spun că după 25 de ani de activitate un poliţist cu funcţie de execuţie ajunge la un salariu brut de maxim 4.000 lei. Dacă facem un calcul rapid, noile pensii vor fi undeva la 2.000 lei”, explică Felix Văsuţ – lider sindicat Europol Satu Mare.
Mai mult, aceştia spun că pensiile nesimţite la care face referire ministra Carmen Dan sunt încasate chiar de cei angajaţi acum la vârful Ministerului. ”Pensia medie din cadrul MAI este acum de 3.128 lei. Din bugetul total, 5% din pensionari consumă 30%. Restul se împart pe restul de 70%. Un pensionar de lux are peste 40.000 de lei pensie. Doamna ministru Carmen Dan spune că aceste pensii sunt nesimţite, ceea ce nu spune dânsa este că toate se regăsesc la vârful ministerului. La Satu Mare nu veţi întâlni astfel de pensii, nici măcar 15.000- 20.000 lei”, declară liderul sindicatului Europol Satu Mare.

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită din data de 9 august

Abonează-te acum Online!
  1. satmarean a spus: 17 august 2017, ora 09:58

    Unii dintre ei merita,cei mai multi niste animale care tundeau iarba prin baruri,rusine sistemului,un medic,profesor etc,are o pensie ca tie rusine!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.