00.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 02.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 03.35 Cultură 05.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 06.00 Viața la țară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 14.35 Teleshopping 14.55 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Marina Georgiana. 17.00 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 17.30 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 22.30 Talk Show cu Carol Erdos 23.30 Ştiri

24 milioane lei ajutor de minimis pentru cumpărarea de berbeci/ţapi de prăsilă

Scris de Ioan Aniţaş, 09 august 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sprijinul cuplat pe cap de oaie va creste

Sprijinul cuplat pe cap de oaie va creste

Din 2017, sprijinul cuplat pe cap de oaie crește la 13 euro și  apoi la 19 euro în 2020

Guvernul României, prin ministerul de resort, pregăteşte o hotărâre în baza căreia fermierii crescători de oi şi capre să poată obţine sprijin financiar pentru cumpărarea de reproducători masculi berbeci şi sau ţapi de rasă.

Cererile privind acest sprijin financiar de maximum 2.500 de lei/ berbec/ţap, se vor depune de către doritori la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – DADR.

Pentru a putea accesa acest program de finanţare aflat în pregătire la guvern, fermierii trebuie să deţină un efectiv minim de 60 de ovine femelă sau 60 de femele caprine. Scheme de ajutor de minimis va fi lansată în curând. Pentru această formă de sprijin va fi alocată suma de 24 de milioane de lei de la bugetul de stat.

Cine sunt beneficiarii şi condiţiile primare de accesare a banilor

Achiziţia de berbeci/ţapi din rase specializate se realizează respectând raportul de un berbec/un ţap din rasele care sunt incluse în proiectul de hotărâre, la 30 de capete femele ovine/20 capete femele caprine, deţinute de solicitant. Numărul maxim de berbeci/ţapi de reproducţie care poate fi achiziţionat de un fermier, o să corespundă, respectând proporţia menţionată mai sus, unui efectiv de 700 capete femele ovine/350 capete femele caprine.

Cu alte cuvinte, numărul maxim de berbeci pentru care un fermier ar putea solicita teoretic bani în vederea achiziţionării, ar fi de 23, respectiv 17 ţapi.

Prin această formă de sprijin fermierii crescători de oi şi/sau capre pot primi ajutor de cel mult 15.000 de euro pe parcursul a trei ani.

Mai multe citiți în ediția tipărită din data de 10 august, disponibilă la chioșcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.