Image 1
Image 2

Pe urmele activităţii oculte a preotului exorcist Emanuel Oros

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Manastirea preotului Emanuel
Manastirea preotului Emanuel

    Ştirea că trei preoţi români au furat mâna Sfântului Haralambie dintr-o mânăstire din Grecia a şocat şi îngrozit întreaga Românie. Cazul a zguduit şi conducerea Bisericii Ortodoxe. Dar în câteva cercuri se ştia despre activitatea neobişnuită a preotului Emanuel Oros din Mesteacăn. I se dusese vestea că scoate demonii din cei posedaţi. Exorcizările şi predicile pe care le ţinea l-au făcut celebru.

Pe lângă activitatea lui la vedere, de preot ortodox, părintele Emauel avea o latură ascunsă. Şi-a făcut un mic domeniu în care a găzduit o serie de persoane, bărbaţi şi femei, Mentorul a reuşit să fanatizeze persoane mai sensibile, dar la “mănăstirea” lui şi-au găsit adăpost şi anumite persoane alungate din mănăstiri. Pe lângă demersul gazetăresc pe care l-am făcut pentru a afla adevărul,  publicăm un material al unei persoane care cunoaşte foarte bine activitatea preotului exorcist Emanuel Oros.

•    Preotul Emanuel Oros de la parohia Mesteacan are o colectie de peste 200 particele de Sfinte moaste pe care le tine in manastirea mixta de la Prilog-Vii, jud. Satu Mare, langa manastirea Portarita. La biserica din Mesteacan atrage multi oameni prin exorcisme, sfinte moaste si predici incendiare. Procentual cu numarul pelerinilor  cresc si veniturile. Aceste venituri nu sunt inregistrate in evidentele contabile ale parohiei. Isi atrage simpatizanti victimizandu-se ca e prigonit de mai marii sai ierarhici. In jurul sau si-a atras personae foarte bogate si influente.
•    Serafim, baiatul care a pus mana pe moastele Sfantului Haralambie, este ucenicul preotului Oros si locuieste in manastirea mixta construita de acesta.
•    Maria, este “stareta” manastirii mixte de la Prilog-Vii, absolventa a facultatii de medicina din Oradea, nascuta intr-o familie cu multi copii, avand acasa o situatie materiala foarte grea. Dupa ce l-a cunoscut pe pr. Oros a intemeiat impreuna cu acesta manastirea mixta. E o fata inteligenta, sensibila, si are nevoie de multa afectiune. Este devotata preotului Oros si are mereu un comportament de repulsie fata de preoteasa. Nascuta in jud. Satu Mare.
•    Claudia, este adjuncta “staretei” Maria, absolventa unei facultati din Oradea (nu cunoastem profilul), singura la parinti, cu o situatie materiala acasa decenta. A ajuns in manastirea mixta la cativa ani dupa Maria. Vorbeste doua limbi straine. E inteligenta, sensibila, si dinamica. Nascuta in Bihor sau Arad.
•    Bianca, se spune ca e posedata. In timpul slujbelor de la Mesteacan, face crize si striga spunand ca e chinuita de diavol. Pe multi ii impresioneaza puterea preotului Oros de a scoate diavolul din oameni, desi inca Bianca nu s-a vindecat. In urma acestor circuri se duce vestea ca preotul are un har deosebit. Locuieste la manastirea mixta. Tatal ei a adunat cativa ucenici ai preotului Oros din localitatile invecinate, cu care au mers la cateva ziare locale din oras ducand o petitie si o lista cu semnaturi.
•    Organizatorii pelerinajului sunt preotul Oros si cele doua fete Maria si Claudia, care locuiesc la manastirea mixta impreuna cu Serafim, baiatul bagat la inaintare.

Detalii legate de organizatori si manastirea mixtă

Preoti-mana lui HaralambiePreotul Oros Emanuel, a construit aceasta manastire fara acordul Episcopiei de care apartine administrativ si canonic. Le spune credinciosilor ca aceasta manastire are rolul de a adaposti preoti si monahi in vremuri de prigoana. In realitate aici stau baieti si fete fugiti din alte manastiri (cu diferite abateri) imbracati in haine civile. O parte dintre vietuitori (vietuitoare) vin direct din lumea civila crezand ca acolo e totul dupa randuielile manastiresti. Parintele Emanuel si-a facut un cult al personalitatii si o imagine de victima care il ajuta sa isi atraga tot mai multi adepti care sa-l “apere” daca este pedepsit sau demascat. La aceasta manastire s-a construit un gard mare din zidarie (peste 2 metri) care sa apere manastirea de ochii oricarui trecator. La intrare este o poarta solida. In interior sunt acceptati doar rudele si apropiatii vietuitorilor (vietuitoarelor) si sponsorii.
In interior, la intrare, pe stanga este casa preotului Oros, care are mai multe incaperi. Camere pentru musafiri, dormitor, paraclis etc. In acel paraclis si in una din incaperi, preotul Oros isi tine colectia de peste 200 de sfinte moaste. Nu se stie cand si cine i le-a dat.
De la casa preotului in sus e o cladire mare unde stau fetele. In acea cladire sunt chilii, biserica, bucataria, si cateva anexe. Mai sus de casa fetelor e casa baietilor si grajdul, aproape una de alta. In timpul zilei toti sunt impreuna la ascultari, iar noaptea fiecare merge la chilia sa. Preotul Oros este coordonatorul principal a tot ce se face acolo (administrativ si spiritual).
Cladirile sunt construite astfel incat sa nu se observe ca acolo este o manastire. Nu au turnuri, si dau impresia ca sunt gospodarii taranesti si case de vacanta. Conditiile materiale sunt foarte bune. Una din principalele preocupari sunt pelerinajele. Anual merg in 5-6 pelerinaje externe (Rusia, Ucraina, Serbia, Croatia, Grecia, Muntenegru, Ierusalim, Athos etc.).
Cand pentru unii credinciosi apare semen de intrebare referitor la aprobarea episcopiei (care nu exista) preotul le spune ca are acordul tacit al episcopului sau se foloseste de numele unui mare duhovnic din Moldova: Iustin Parvu. Din cate am aflat de la staretul manastirii Petru Voda, parintele Hariton Negrea, el nu crede ca parintele Iustin Parvu s-ar fi amestecat intr-o eparhie din Ardeal si sa fi incurajat pe un astfel de preot la nesupunere si neascultare fata de episcopul sau. Staretul Hariton stie ca in manastirea mixta s-a adapostit si doi monahi plecati din manastirea Petru Voda pedepsiti pentru abateri disciplinare.
In multe situatii, preotul Oros, instiga credinciosii la neascultare fata de ierarhia BOR, uneori cochetand cu cultele de rit vechi din Romania si strainatate. Multe dintre sfintele moaste le vindea prin persoane de incredere in tara, dar si in Franta, Spania si Italia aducand venituri considerabile la manastirea sa.
In cercurile apropiate se spune ca pamantul si cladirile sunt trecute in acte ca fiind proprietatea “staretei” Maria (neverificat).
Relatia preotului Oros cu sotia este foarte rece si distant, doar de aparenta. El isi petrece majoritatea timpului la manastirea sa, neglijandu-si sotia. In urma racelii relatiilor conjugale, sotia a cazut de mai multe ori in depresie. Cele doua fete o caracterizeaza pe sotia preotului ca fiind o nebuna si iesita din minti. Ele cunosc toata viata personala a familiei preotului Oros ceea ce ne face sa tragem concluzia ca el discuta cu ele problemele familiale.

Detalii legate de pelerinaj

Organizatorii nu sunt straini de situatie. Cele doua fete sunt inca Grecia, au abandonat grupul si din momentul arestarii se straduiesc sa ascunda situatia cautand explicatii in fata adeptilor din tara. Prin telefon tin legatura cu adeptii si le spune ca in curand vor fi eliberati, ca totul a fost o gresala. Uneori mai vehiculeaza si idea ca a fost o inscenare din partea dusmanilor de la episcopie care vroiau sa aiba motive de excludere din preotie a mentorului lor. Nu isi dau intotdeauna numele, iar in relatiile cu presa si autoritatile din Romania se prezinta ca fiind “organizatoarele” dand impresia ca sunt neutre fata de persoanele implicate in furt. Grupul de pelerini a venit acasa sambata, iar ele inca sunt in Grecia.
Pentru grup totul a fost o surpriza, nimeni nu s-a gandit. Intre pelerine majoritatea erau ucenici ai preotului Oros si ai preotului Robotin Nicolae de la Osorhei, langa Oradea (pe care nu-l cunosc si nici nu a fost in acel pelerinaj). Ucenicii lui Oros si Robotin sustin ca totul a fost o inscenare, in timp ce altii relateaza ca au suspiciuni in privinta celor ramasi in Grecia. La intoarcere am aflat mai multe detalii printre care:
•    Pelerinii au fost odata la acea manastire si peste cateva zile s-au reintors fara ca organizatorii sa dea explicatii celor din grup. Pentru a se intoarce la Mega Spileo au renuntat la alte obiective.
•    Cand au revenit la Mega Spileo au intrat in biserica si au cerut staretului sa le deschida racla pentru a se inchina (un dulap de sticla). In acel moment Bianca a inceput sa strige si s-a creat o tensiune intre cei prezenti. Strigatele au atras atentia. Preotul Oros l-a rugat pe un monah ce era acolo sa ii dea un epitrafir pentru a-i face fetei exorcisme. Dupa exorcizare, preotii au intrat in Altar, impreuna cu monahul ce supraveghea biserica, pentru a se inchina la alte sfinte moaste. Sunt doua ipoteze: moastele au disparut in timpul exorcismelor sau in timpul cand monahul era cu preotii in Altar.
•    In grupul de pelerini se vorbea ca au mai fost astfel de “intamplari” si in alte pelerinaje, doar ca lucrurile nu au ajuns in presa. Totul a ramas doar la o cearta si atentionari din partea gazdelor. Cateva personae din grup isi amuntesc de cazuri similare in Rusia, Ucraina si Ierusalim.
•    Au ramas nemultumiti ca organizatorii i-au abandonat. Au mers singuri mai departe, doar cu ghidul, Danion Vasile, un personaj controversat in viata bisericeasca ortodoxa si prieten foarte apropiat cu preotul Oros Emanuel.
•    Pelerinii povestesc ca cei trei preoti, erau mereu impreuna cu Serafim si Bogdan (arestati), dar si cu Maria si Claudia.
•    Serafim nu era preot si nu facea parte din cler. In acest pelerinaj umbla si in civil, iar la anumite manastiri purta rasa preoteasca. La Mega Spileo, cand s-a intors a doua oara era cu o rasa larga, putand ascunde foarte bine sfintele moaste sub rasa. Din acest motiv, in unele organe de presa aparea informatia ca au fost patru preoti si un laic. In unele situatii era crezut ca fiind preot.
•    Se intrebau de ce nu a spus nimanui ca a dus sfinte moaste din Romania. Craniile erau in bagajul preotului Oros, iar in drumul de la Satu Mare spre Serbia nu au trecut pe la Aiud. O parte dintre pelerini isi puneau intrebarea daca intr-adevar craniile erau din Romania. Li se parea inutil sa duci acele cranii mii de kilometri cand problema confectionarii unei racle se putea rezolva doar dandu-se dimensiunile pe o foaie executantului care urma sa le confectioneze.

In prezent, ucenicii preotului Oros raspandesc zvonul ca preotul lor nu e implicat si aduna bani pentru a plati cautiunea. Ei spun ca informatiile furnizate de presa sunt minciuni inventate de dusmanii preotului si ar fi bine sa nu li se dea crezare. Parintele Augustin, staretul manastirii “Rapa robilor”, de la Aiud spune ca nu-si aminteste sa-i fi dat acele cranii si o mandibula preotului Oros din Satu Mare. Din discutiile telefonice cu staretul manastirii Mega Spileo acesta spune ca nu retrage plangerea desi i s-a oferit sume mari de bani si s-au facut interventii din partea unor personae influente. El considera ca daca si-ar retrage plangerea ar fi un gest de compromis, iar faptasii trebuie sa se invete minte.

46 de comentarii

  1. Si acum dupa Sinodul Talharesc de la Creta,se vad roadele Pr.Antonie (fost Oros),care s-a ingradit de erezia legiferata in 2016 la Colimbari,Grecia,iar voi astia din biserica de zid BOR,l-ati tradat pe Hristos,intrand cu botnita in fata Sfantului Altar si a Sfintelor Icoane,ati acceptat inchiderea bisericilor in plandemie,sustineti in continuare pseudo-ierarhii eretici semnatari,incalcand Sfintele Canoane,iar in curand veti accepta si unirea cu catolicii,care de fapt in unele cazuri deja s-a facut prin casatoriile mixte aprobate la Creta….

  2. Articol comunistoid 100%. Imi aduce aminte de articolele scrise tendentios impotriva celor ce se opuneau “epocii de aur”. Nu am uitat bai lacheilor. Asa sa va ajute Dumnezeu si sa va dea dupa sufletul vostru, sekuristi si lepre ce sunteti. Din pacate azi se petrec lucruri, pentru care au murit in 89 oameni, ca acestea sa nu se mai intample. Iata ce zile traim.

  3. Se observa foarte clar ca popa Oros e ahtiat dupa imagine. Dupa ce a fost prins cu furtul de moaste si-a postat doua predici sa impresioneze pe prosti. Parca nu i-am cunoaste noi adevarata fatada. Nu le-a postat el din inchisoare, normal ca fetitele care il bibilesc in Grecia, inlocuind-o pe preoteasa.
    Insusi faptul ca lupta atata dupa imagine arata ca tot circul cu demonizati a fost o pacaleala de adunat fraieri si de creeat impresii. Altfel cum sa aiba el jipurile acelea scumpe pe care noi, oamenii de rand, nu ne permitem nici macar sa le visam.

  4. Nimanui nu-i pasa cu adevarat de gravitatea problemei de aici din tara….,,Credinciosii” pr.E imprastie amenintari si blesteme in stanga si-n dreapta, cei mari vor musamaliza si cosmetiza totul, la manastirea ascunsa se va face,, curatenie” si uite-asa ne-am ales cu o noua secta. Noi, ceilalti, niste amarati si simpli crestini, incapabili sa intelegem maretia personalitatii lui E.O., vom astepta cuminti, jenati, anonimi si nedemni, sa ne umileasca si sa ne jigneasca si credinta si morala si inteligenta.

  5. Mesajul fratelui preotului Oros nu pare a fi demn de luat in seama. Cine il considera pe acest preot neimplicat in furt. Doar rudele si o parte din credinciosii fanatizati de el in timp. Ar trebui ca cineva sa-i dea o replica pe masura, cineva care a stat acolo si cunoaste situatia din interior.

  6. Daca a ajutat pe cineva nu inseamna ca nu a fost complice. Stiu multi hoti care fac si fapte bune. Se pare ca a fost pe mana cu “organizatoarele”. De ce fetele cu pricina au acceptat sa se intoarca la acea manastire fara sa dea explicatii pelerinilor. Pasiunea preotului pentru moaste este cunoscuta.
    Ce am observat, e viclenia cu care se victimizeaza manipuland prostimea ca sufera pentru cipuri sau ecumenism. Ce treaba are cipurile cu furtul din Grecia? Scrie undeva ca daca nu ai luat cipul sau daca nu esti de acord cu ecumenismul esti om corect?

  7. Parintele Emanuel este un ajutor pentru multi care apeleaza la dumnealui, este un rugator, este un om cu multa credinta si multa daruire.
    Suntem siguri ca Episcopul Iustin Sigheteanul , un bun slujitor al lui Dumnezeu, il cunoaste bine pe pr.Oros Emanuel si stie ca un parinte cu mai multi copii trebuie sa-i iubeasca si sa-i indrume pe toti cu multa rabdare si dragoste si sa- i apere, chiar daca copiii nu sunt toti la fel , ca degetele de la o mana.
    Fratilor, nu mai criticati atata, doar de dragul de a va spune o parere. Incercati si traiti cum ne porunceste Dumnezeu , nu va lasati pacaliti si manipulati de tot ce se spune, cercetati cu rabdare si luati doar adevarul verificat de voi.

  8. Preotul Oros Emanuel are o singură patimă majoră din care decurg toate faptele sale: VEDETISMUL. În tinerețe a fost culturist de performanță și îi plăcea să fie vedeta cartierului în care s-a născut și a crescut. Apoi, după „convertire”, a schimbat culturismul cu credința, dar esența i-a rămas aceeași: DORINȚA DE A FI VEDETĂ. El nu poate fi un preot obișnuit, pentru că nu a fost niciodată un credincios obișnuit, iar până pe la 25 de ani nu prea a mers deloc pe la biserică. E slab pregătit teologic, iar înainte a fost un elev slab la o școală slabă (nu-i dau numele). N-a fost niciodată în ascultare față de ierahia Bisericii sau în comuniune reală cu majoritatea preoților. N-a fost capabil să-și construiască o familie reală, ci doar să facă copiii, ca o continuare a patimilor dinainte de convertire . Viața preoțească începe cu „buna chivernisire a casei lui” , fiindcă „dacă nu ştie cineva să-şi rânduiască propria lui casă, cum va purta grijă de Biserica lui Dumnezeu?” (I Timotei 3, 4-5). Așa că VEDETISMUL lui merge mână în mână cu DORINȚA DE A FACE MINUNI (ca în culturism când impresiona „mulțimile” cu mușchii lui). Prietenii pe care i-a avut i-a îndepărtat în mare măsură prin pretențiile lui de GURU. În fine, el trebuie să înțeleagă un lucru CREDINȚA NU S-A NĂSCUT PE MELEAGURILE MESTECĂNULUI, să la vedetismul de-o parte și să caute smerenia și slujirea reală în ogorul Domnului fiindcă noi trebuie să-L slujim pe Hristos, nu El pe noi ca să ieșim în evidență prostind oamenii „neîntăriți în credință”.

  9. Doriti sa scoateti din sufletul oamenilor pe Parintele Emanuel dar nu veti reusi deoarece majoritatea am ajuns la el impinsi de necazuri si fiind ascultati ( NECONDITIONAT !!! ) si indrumati prin rugaciuni ne-am gasit linistea si calea spre D-zeu !!! Am inteles puterea rugaciunii vazandu-l pe parintele Emanuel rugandu-se pana la epuizare, avand uneori impresia ca va cadea din picioare ! A-ti amintit posibila legatura cu Parintele Nicolae si cred ca exista, dar in credinta in D-zeu, la biserica unde slujeste Parintele Nicolae am vazut citind Sfanta Evanghelie in lacrimi. Dumnezeu sa pazeasca pe toti preotii care au darul de-a atrage oamenii spre credinta.Sa le ajute Domnul sa treaca peste aceasta incercare!

  10. Nu stim exact ce si cum s-a intamplat, deocamdata, insa consider ca acestea sunt stiri care au rol in discreditarea bisericii pentru ca oamenii pun egal intre o religie sau biserica si persoanele care o compun. este o gresala majora pe care unii o speculeaza in interesul lor. De aici inainte o sa tot auzim de astfel de evenimente negative in care sunt implicati preoti sau oameni ai bisericii noastre. Stiri care nu sunt verificate sau verificabile dar care influenteaza opinia celor ce abia asteapta sa le auda si sa zica: – vezi totul e o minciuna cu ortodoxia asta, crestinii sunt hoti si rai….

  11. vai voua romani !!!!! dati in amarati preoti care sunt chiar oameni deosebitii din cate stiu , in loc sa va interesati de cei de la putere care nu au bani pt oameni srazi ai tarii noastre de marirea salariilor sa avem si noi o viata cat de cat decenta aduc mii de sirieni ca, doar statu nostru are bani nu mai pt noi nu din ce bani vor fi hraniti ,inbracatii…etc .noi suntem un popor liber despre ei nu pot spune acelas lucru de la revolutie neau furat pe fata si nu a zis nimeni nimic , tot ce a construit CEAUSESCU ei nu pot intretine nu sa mai construiasca ceva suntem vanduti si noi nu numai tara si voi dati in amarati de preoti staii linistiti fiecare is ia rasplata .si daca ar fi facuto ar trebui sa ii fie aparati de noi pt sun romani de ai nostri nu sa ne batem jocv de ei dar precum se vede suntem departe de asa ceva se ne aparam , sa ne iubim daca nu o facem noi sa asteptam de la alt neam sa o faca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RUSINE RUSINE RUSINE ….!!!!!dati cu pietre dar sa vad eu unul care este fara de pacat si nu a furat sau alceva ATUNCI SA DATI CU PIETREEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Sa-mi cu iertare ca-mi dau cu parerea, dar eu cred, Ioana, ca la ora la care ai scris comentariul era firesc si normal sa fi la biserica, la Sfanta Liturghie, cea mai importanta slujba a bisericii. Sau poate comentariul tau face parte din canonul dinaintea impartasaniei ?

  13. Eram o credincioasa care mergea luna de luna la Taina Sfantului Maslu ce se organiza in parohia parintelui Oros si vreau sa mentionez faptul ca nu eram sub nici o forma fanatica, ci doar cautam videcare sufleteasca la unele probleme in rugaciuni si in sfintele slujbe. Niciodata nu mi s+a parut ca parintele ar face ceva nepotrivit sau ceva rau. Sunt multi preoti , in Romania, din pacate care nu se rezuma la ceea ce au de facut si practica unele ritualuri care, pe mine, personal , ma sperie, cum ar fi deschidea pravilei, sau mersul peste oamenii intinsi pe jos. Aceste lucruri nu sunt normale. La parintele Oros nu am vazut niciodata asa ceva. Dimpotriva… De fiecare data, plecam de la Mesteacan cu sufletul impacat si linistita. Daca vedeam ceva neobisnuit acolo, nu mai mergeam. Este adevarat ca am auzit niste zvonuri in acele vremuri, cum ca Episcopia i-ar fi interzis parintelui sa mai organizeze acele slujbe lunare. In fiecare luna mergeau autobuze pline acolo si foarte multi credinciosi din mai multe locuri. Dar , de la un moment dat , am simtit si, in interiorul meu am prevestit oarecum ca se va ajunge prea departe si ca nu va fi bine pe viitor cu parintele, in primul rand fiindca, atunci cand arhiereul locului iti cere ceva, tu ca preot mirean sau monah, trebuie sa faci ascultare. Ascultarea te poate mantui. Insa parintele si cei care erau de partea dansului, au sustinut faptul ca daca Episcopul i-a interzis sa mai faca aceste slujbe, este o lucrare a vrajmasului si a continuat . Parerea mea este ca Episcopul are un har primit de la Bunul Dumnezeu si el te-a hirotonit. Tu ca preot ii datorezi supunere si ascultare. Poate ca Preasfintitul a considerat ca este mai bine pentru parintele si pt sufletul lui sa se opreasca aceste “pelerinaje” la Mesteacan . Eu inca sper ca Parintele este nevinovat si ca toata aceasta situatie se va dovedi o neintelegere insa….. daca este adevarat ceea ce se spune ca a facut…., pacat….. Nu este bine sa ne jucam cu cele sfinte… Si asa mass-media da mult in Biserica Ortodoxa iar daca unii preoti nu fac cinste misiunii lor pe acest pamant… atunci sa nu ne miram ca in loc ca lumea aceasta sa se indrepte spre Dumnezeu, mai mult se indeparteaza…

  14. Stiti ca unii dintre ,,credinciosii” fanatici ai pr.E.O. si-au parasit familiile si la propriu si la figurat?!Este atata SUFERINTA in spatele acestei sminteli, incepand din familia lui si pana la copiii celor cazuti in ,,nebunia dupa Hristos” spun ei….si tine de ani si ani de zile!!!Acum sunt si mai inversunati!E studiu de caz interdisciplinar pentru sociologi, psihologi si teologi.

  15. Din pacate cind e vorba de biserica toata lumea isi da cu parerea dar sa fereasca d-zeu pe toata lumea sa nu ajunga la necaz si sa cunoasca mai bine oamenii despre care vorbesc ca de la televizor si de la ziar ca sasi vinda produsele vind orice asa o sa va minta pina la sfirsitul vietii si de acum incolo din ce in ce mai mul.Cit despre parintele o sa mai uzitii ca D-zeu e unul si nu lasa pe oricine sa arunce cu noroi dupa bunul lor plac. Doamne ajuta.

  16. Florin, trebuie judeta Simona.

    Simona are o problema , sa zicem familiala.
    Apeleaza, de buna-credinta la un preot pentru a o rezolva.
    Rugaciunea indicata ajuta si rezolva problema. Este sau nu un doctor spiritual conjugal ?

    Raspunsul vine din durata efectului . Daca este lucrarea lui Dumnezeu , problema este rezolvata irevocabil adica permanent.
    Daca lucrarea este din alta parte , efectul este vizibil, real , stralucitor de real, dar nu dureaza. Problema revine amplificat. Biblia spune ca lucrarea deavolului imita cu succes lucrarea lui Dumnezeu.

    In istoria noastra exista o intreaga cultura in acest sens, care nu tine deloc de crestinism, ci mai degraba de, incepand cu vracii/samanii daci din care ne tragem de fapt si continuand cu unii preoti care au in ei gena straveche dacica si sub cupola crestina cultiva anumite puteri.

    Nu ignorati puterile acestor oameni, sunt autentice si au afect !
    Dar efect de scurta durata asa cum am amintit mai sus.

    Recomandare: Nu apelati la indivizi dubiosi recomandati de cunostinte ci la preotul/pastorul/rabinul de incredere, care cu siguranta va va consilia spiritual mult mai calificat si de lunga durata.

  17. Simona, spor la rugaciune si ai grija ce ceri. Si hotii isi fac cruce si se roaga cand merg la furat, si diavolii cred si se cutremura dar nu fac voia lui Dumnzeu. Asa ca, spor la rugaciune si astepati-i acasa. Dar tot n-am inteles: Ce foarte mul bine ti-a facut “domnul” parinte.

  18. 1.Oros nu mai este preot sau a ramas fara parohie . PUNCT.
    2.Ce va face de aici inainte (sau dupa ispasirea eventualei pedepse) este problema lui, dar ce se va intampla cu oamenii adunati in mica lui comunitate/manastire, Domnul cu mila.
    3.Ce au facut mai marii lui Oros in tot acest timp, ca doar in nu au aflat subit acum de aceasta “manastire”, si separat, de ce i-au luat apararea imediat ce a izbucnit scandalul, ca mai apoi sa-l dea afara cand a luat amploare cazul ?

    In rest numai ganduri bune si echilibrate tuturor !

  19. Vad ca nu va saturati sa vorbiti de rau si sa “dati cu pietre” in pr.Emanuel!!!!foarte multi credeti tot ce scrie presa,indiferent daca e adevarat sau nu! Domnul Florin,poate pe dumneavoastra si in gandirea dumneavoastra “un om echilibrat doarme la 1;55” va multumesc pt ca imi tineti evidenta! :)))) Spre informatia dumneavoastra pr.Emanuel mi-a facut f mult bine! si asa cum si cei ce recunosc ,il asteptam acasa si cu siguranta va face in continuare bine! Sa foe toti ca el ar fi minunat! pt mine este un pr deosebit ,atat el cat si ceilati 2 preoti si cred in nevinovatia lor!!!! Fiecare face ce crede!insa imi pare rau sa vad cum credeti voi toate porcariile si il vorbiti de rau desi nu il cunoasteti!!!!!!!radeti si distrati-va ,daca asa va simtiti bine!!!! Eu numai multumiri am si sa ma rog bunului Dumnezeu atat pt el cat si pt ceilalti preoti! Mai bine v-ati ruga si voi cei ce radeti si dati cu pietre!!!!!!o sambata frumoasa va doresc tuturor!

  20. Mihaita, mai bine suferi de cancer (de care te poti trata sau mantui daca rabzi in suferinta) decat sa traiesti in ocultism, minciuna, habotnicie, fals misticism, intuneric: Ochi au si nu vad, urechi au si nu aud … pentru ca nu este duh in gura lor. Si nu uita ca, cutremur si accident au provocat prea cucernicul: accidente similare (furt de cele sfinte) au mai facut iar cu faptele lor i-au cutremurat pe multi. P. S: aici e vorba de un popa si nu preot. Multumeste Sfantului Haralambie ca l-a demascat pe Pr. O E si ai grija de propria ta mantuire

  21. 1.Oros nu mai este preot sau a ramas fara parohie . PUNCT.
    2.Ce va face de aici inainte (sau dupa ispasirea eventualei pedepse) este problema lui, dar ce se va intampla cu oamenii adunati in mica lui comunitate/manastire, Domnul cu mila.
    3.Articolul nu este scris de un ziarist care nu-si poate permite greseli gramaticale (lipsa acordului in mai multe locuri etc.) ci predat de catre un binevoitor care nu le are cu gramatica.
    4.Ce a facut conducerea lui Oros in tot acest timp, ca doar in nu au aflat subit acum de aceasta “manastire”, si separat, de ce i-au luat apararea imediat ce a izbucnit scandalul, ca mai apoi sa-l dea afara cand a luat amploare cazul ?
    In rest numai ganduri bune si echilibrate tuturor !

  22. Simona, constat cu durere ca si tu mergi pe cai gresite. Un om echilibrat la ora 1,55 doarme, nu scrie mesaje de sustinere pentru un “preot” care a facut “numai binele”. Puneti si intrebarea: pe cata lume a prostit si a amagit “duhovnicul” Emanuel ?. Pentru a marge mai departe in ratacirea voastra fi sincera si spune cat bine ti-a facut tie Domnul (Parintele Emanuel) ? P. S Sa nu spui si tu ca altii ca ti-a scos dracii

  23. IZ & co (adica adunatura de invidiosi si ciudosi ai Pr E) vrea sa i strice imaginea acestui Pr. E!! Cei cu guri rele …nu v- ati saturat inca sa va hraniti cu carnea acestui Pr E??????? Treaba voastra dragi redactori & ciudosi …vedeti ca nu vb despre un om de rand ci despre un preot = ceea ce rezulta ca implicit distrugeti mai multe suflete..fiindca cei slabi cred in rautatea voastra. Va doresc distractie placuta tuturor!!! Pana la cutremur sau accident sau cancer sau cine stie ce o fi…oricum …tot la Pr E o sa ajungeti sa va cante ” Vesnica pomenire”

  24. Mă intreb doar, nu dau în nici un caz cu parul în BOR (sau, mai bine zis, nu dau in tot BOR-ul): IPS Iustin Sigheteanul chiar nu știa nimic despre tot ce se petrece pe la “mănăstirea” Mesteacăn?
    Eu unul nu cred asta, de nici o culoare.
    Si dacă știa, oare de ce n-a tăiat Preasfinția Sa imediat răul de la rădăcină?
    Ce interese a avut ca să treacă povestea asta pestilențială sub tăcere?

    Recunosc, intrebările mele sunt unele retorice.

    Deplâng acțiunea de “indobitocire a maselor” care incă se mai practică și se va mai practica, din pacate, multă vreme în țărișoara asta de o (mică?) parte din cler, profitându-se de sărăcia, naivitatea și mai ales de lipsa de școală, de educație si de cultură a unora dintre credincioși.

    Tare mi-e teamă că în Maramureș (dar nu numai) “îndobitocirea” găsește un teren mult prea propice de manifestare. Mare păcat de acei oameni harnici și foarte muncitori, ar merita o soartă mai bună.

    Pe de altă parte, se poate remarca, dar doar pentru o eventuală discuție colaterală și “marea inghesuială” (ca să nu-i spun altfel) a pelerinilor la moaștele Sfintei Paracheva, la Iași.
    Sau la moaștele Sfintei Maria Magdalena, în București. Etc.
    Ambele, niște “afaceri” mai mult decât profitabile pentru BOR.
    Evident, aceste “afaceri” nu sunt impozitate de către ANAF.
    Dar cetățenilor simpli care aveau, de exemplu, un impozit restant/neplătit în valoare de 10 de lei, ANAF le-a trimis în acest an somații de executare silită.
    Am văzut cazuri, deci nu vorbesc pe alături de subiect.
    Faină treabă, n-am ce zice!

  25. Parintele Emanuel este un preot deosebit care a ajutat multa lume!Mass media cauta mereu subiecte “senzationale” desi sunt departe de adevar! asta li meseria!!!!!!!!!persoana ce a declarat toate acestea ,mai mult ca sigur e deranjata si rautacioasa pt ca parintele Emanuel,cu ajutorul lui Dumnezeu face numai bine!pe cata lume a ajutat!!!!!!! nu se recunoaste,asa-i?e mai bine sa se improaste cu noroi! si nu ne-a spalat nimeni creierul!!!pt informatia unora!!!!!!! Parintele Emanuel e un preot si om deosebit,gata oricand sa ajute pe oricine in orice problema! Atat pr Emanuel cat si pr.Marius si daniel sunt nevinovati!Am totala incredere in ei! Dumnezeu sa ii ajute,sa le dea sanatate,rabdare la aceasta incercare,caci adevarul totdeauna iese la iveala!Sa vina cat mai repede acasa!Doamne ajuta-i!

  26. Din pacate voi nu- l lasati in pace sa-si duca crucea. Nu ma intereseaza cauzele s-a vazut efectul: hoti si complici. Asa ca … Si inca ceva: manastirea este pentru monahi sau monahii nu petru mireni si are ca duhovnic un ieromonah nu un preot de mir. O noapte linistita si … treziti-va la realitate.

  27. El nu face farmece domnule ‘ Ion ‘. Tu de exemplu esti un om posedat, dracul stă cu chirie la tine. Ar trebuii să-ti vezi de ale tale si să-l lasi in pace NU CUNOSTI DELOC CAUZELE!!! NU AI FOST NICIODATĂ LA MÂNĂSTIREA unde era Preot.

  28. ÎN VOI STĂ SATANA! CEI CARE SUNT POMENITI CHIAR AU NEVOIE DE ACELE RUGĂCIUNI EI SUNT CHINUITI DE cel RĂU! Să nu vă dea si vouă Dumnezeu această cruce grea! LĂSAȚI-L PE PĂRINTELE OROS ÎN PACE !!! CARE E PROBLEMA CU Bianca? Bianca este o fată posedată! DA, asa este! Părintele este unul dintre fericitii ‘ preoții ‘care Dumnezeu l-a ales să-i dea acest har pentru că știa că va ajuta mulți oameni! Vă rog stergeti aceste postări si nu cercetati voi nimic, nu sunteti in stare! Părintele foarte mult ne-a ajutat, avem nevoie de el si vrem sa fie alaturi de noi, părintele nostru duhovnic.

  29. Se vede clar ca, cine a scris sau a declarat cele de mai sus are o problema cu parintele Emanuel Oros va cam luat valul cu prea multa inversunare , la mult prea multi oameni le-a facut bine si asta deranjeaza din pacate , va rog mai vorbiti si despre faptele bune pe care le-o facut ,ii multumim ca exista si sa-i dea Dumnezeu multa sanatate si rabdare .

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.