Image 1
Image 2

Toate cele 27 de şcoli din judeţ şi-au autorizat programul after school

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

isj sm 2Reamintim cititorilor că, la începutul lunii septembrie, opt copii şi o învăţătoare au suferit o toxiinfecţie alimentară la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare.

Unitatea face parte din programul Şcoala de după şcoală (SDS) sau after school, cum i se mai spune, iar până anul trecut, doar Şcoala Gimnazială Grigore Moisil Satu Mare avea autorizaţie pentru desfăşurarea acestui program.

Solicitarea autorizării şcolilor

Cu prilejul incidentului de la Şcoala Gimnazială C. Brâncoveanu, inspectorul şcolar general Călin Durla a precizat că şcoala în cauză a derulat activitatea de after school (program prelungit) fără aprobarea inspectoratului şi nu aveau toată documentaţia pregătită aşa cum trebuie în acest sens. În consecinţă, şeful inspectoratului a spus că doreşte să vină în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi elevilor, însă totul trebuie făcut în legalitate. Aşa că le-a dat termen directorilor de şcoli care prestează activitatea after school să îşi pună în ordine documentele, să prezinte proiectul Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar după ce primesc acordul instituţiei, să îşi desfăşoare programul fără probleme.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 6 octombrie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

3 comentarii

  1. Se stie foarte bine de unde vin aceste aprobari,de la fabrica de facut bani a profesoarei foste Talvic Diana ,fosta directoare adjunct care de pe elevii vorbitori de limba maghiara pe care ii sperie face meditatii cu nerusinare adunand o avere ce sporeste an de an .Rugam parintii sa se sesizeze si sa inceteze cu locuinttele acestori ciocoi si hoti care nu fac decat sa se imbogateasca pe seama invatamantului care il considera o afacere personala.Rusine ca asemenea ne-oameni sunt tinuti in system si chiar promovati.

Lasă un răspuns