Image 1
Image 2

Peste 6.500 de grăsuni din gospodăriile populaţiei îşi aşteaptă cumpărătorii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În judeţ sunt tot mai puţini purcei
În judeţ sunt tot mai puţini purcei

 

Abatoarele preiau porcii de la fermele specializate cu doar 6,5 lei /kg

De ani de zile, fermele specializate pe creşterea şi îngrăşarea porcilor din judeţ şi nu numai, nu au la îndemână unităţi viabile profiltate pe creşterea purceilor. Crescătorii sunt obligaţi să aducă din Uniunea Europeană animale pentru creştere şi îngrăşare. Lipsa purceilor sau insuficienţa lor este confirmată inclusiv prin scăderea efectivelor de animale pentru reproducţie. Sunt în gospodăriile populaţiei peste 6.500 de grăsuni care îşi aşteaptă cumpărătorii, dar scroafe mai puţine.

Statisticile dovedesc scăderea numărului reproducătorilor şi la nivelul judeţului nostru. Dacă în ultima parte a anului 2013 în judeţ erau 5.932 de scroafe, la începutul acestui an sunt doar 5.533. O scădere se face simţită şi în ceea ce priveşte vierii reproducători. La sfârşitul anului 2013 în judeţ erau 140 de capete, iar în 2015 s-a ajuns la doar 111. Cu siguranţă scăderea numărului vierilor poate fi motivată eventual prin folosirea însămânţării artificale, în vreme ce despre numărul scroafelor nici că se poate găsi altă motivaţie decât scăderea interesului faţă de această activitate.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 16 martie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with