Image 1
Image 2

21000 de familii din judeţ, afectate de căderile de curent

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi,  18 decembrie, prefectul Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Ordinea de zi a ședinței a cuprins informări din partea instituțiilor responsabile privind îndeplinirea atribuțiilor din  Planul de măsuri  pentru prevenirea şi combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2018 – 2019.

Conform datelor transmise de către reprezentatul Secției Satu Mare a Drumurilor Naționale precum și de către reprezentanții Consiliului Județean  Satu Mare, nu există drumuri blocate în județul Satu Mare.   

Mircea Tămaș, directorul Sucursalei Satu Mare a Societății de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord a făcut o informare privind evenimentele care au afectat recent instalațiile energetice din județul Satu Mare. Vârful perioadei de criză a fost atins în data de 16 decembrie 2018 când 4 linii de înaltă tensiune (20kV) au fost integral deconectate, afectând aproape 21000 consumatori din județ. Electrica a mobilizat în teren 19  echipe de intervenție, care au remediat pagubele produse în special de ruperea conductorilor din cauza vegetației îngreunată de zăpadă și căzută pe liniile aeriene. În acest moment în județ mai există 2 defecțiuni – una care afectează comuna Bârsău, integral – aproximativ 800 de gospodării și una în satul Adrian. Până la ora 18,00, Electrica estimează că va asigura energie electrică tuturor  consumatorilor din județul Satu Mare.

La finalul întâlnirii, prefectul Darius Filip a solicitat responsabilitate şi seriozitate din partea instituțiilor şi companiilor  cu atribuţii directe privind asigurarea utilităților către gospodăriile populației precum și în ceea ce privește serviciile de sănătate publică și circulația rutieră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns