Image 1
Image 2

2015, cel mai violent an pentru crestinii de pretutindeni

Sigla Informatia Zilei
2015, cel mai violent an pentru crestinii de pretutindeni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Anul 2015 a fost cel mai violent an din istoria modernă pentru crestinii din întreaga lume, potrivit unui raport realizat de Open Doors, notează orthodoxero.eu, citat de basilica. Studiul prezintă primele 50 de ţări în care condiţiile de trai ale unui creştin sunt foarte dificile. In aceste locuri, creştinii trebuie să-şi păstreze ascunse credinţa şi practicile, altfel riscând discriminare, abuz, închisoare şi chiar pedeapsa cu moartea.

Datele cercetării arată că pentru al 14-lea an consecutiv, Coreea de Nord este cel mai periculos loc din lume pentru creştini. Aceştia îşi practică religia în secret, părinţii nedezvăluind credinţa creştină propriilor copii de teama de a nu fi descoperiţi. Mii de creştini sunt prinşi şi trimişi în lagăre de muncă, ori închişi în sate izolate, însă, în ciuda acestor riscuri, nord-coreenii aleg încă să-L urmeze pe Hristos.

Între ţările în care nivelul persecuţiilor împotriva mărturisitorilor credinţei creştine a crescut alarmant, se numără şi Eritreea, Pakistan, Tajikistan, Afganistan, Azerbaijan şi Kuweit. Conform raportului, mai mult de 7000 de creştini au fost omorâţi din motive religioase, excluzând Coreea de Nord, Siria şi Irak unde, deocamdată, nu există o evidenţă clară a celor prigoniţi. În acelaşi timp, un număr de aproximativ 2400 de lăcaşuri de cult au fost atacate sau distruse, dublu faţă de anul 2014.

Open Doors este o organizaţie internaţională care sprijină creştinii în suferinţă din întreaga lume şi care oferă soluţii pentru un trai decent, programe de studiu şi leadership şi servicii juridice. Contribuie, de asemenea, alături de bisericile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda, la ajutorarea creştinilor care trăiesc sub persecuţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with