Image 1
Image 2

Update: Peste 2000 de porci au murit într-un incendiu la Andrid

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Update:ora 16:00

“Comisia de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, a constatat că  sursa probabilă, a fost un efect termic al curentului electric, produs de un motor suprasolicitat sau cu defecţiuni,  folosit la  sistemul de ventilare a halei.

Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ : 5.000.000 lei”, se arată într-un comunicat al ISU Satu Mare.


ora 10:10

“Incendiul a fost lichidat la ora 18:10.

Au ars: interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2400 m.p.

S-au degradat: hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, etc.

În urma incendiului au murit 2200 de porci de aproximativ 120 Kg.” se arată într-un comunicat ISU Satu Mare.

Potrivit sursei citate ferma aparţine S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L. 2000 de porci au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în urma unui incendiu izbucnit la o fermă situată între localităţile Andrid şi Pişcolt.

Marţi, 9 aprilie, în jurul orei 16, la o fermă de porci situată între localităţile Andrid şi Pişcolt a izbucnit un incendiu la acoperişul grajdului. Focul a fost localizat şi stins de pompierii militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare şi pompierii civili din localitate. La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram precum şi comandantul ISU Satu Mare, col. Iulian Burz.

Pagubele sunt uriaşe. Aproximativ 2.000 de porci de aproximativ 90 – 100 kg, fiecare, au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon. Valoarea pagubelor este de aproximativ 1.460.000 lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with