02.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Spectacol de teatru. 05.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului. 05.30 Conversaţii Nocturne cu George Vulturescu la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 09.30 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. Titlul emisiunii: Pregătire spirituală pentru sărbătoarea învierii. 10.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Controale ale Gărzii de mediu. 11.10 Sănătate cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Avortul în România. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Aurelia Fedorca, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liberalii propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.53 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 17.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

2.609 românce au permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Scris de Ioana Vladimirescu, 12 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul Campaniei “Cu stil în trafic”, parte a demersului “Fii treaz la volan!” iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor, a fost realizat un sondaj online din care reiese că în România la finele anului trecut erau 2,67 milioane de femei care deţin carnet de conducere, din totalul de 7,9 milioane de conducători auto.

Printre deţinătoare se numără 16.291 de motocicliste (categoria A), dar şi 16.349 de şoferiţe de tir şi camion (categoria C).

Sunt 2.013 şoferiţe de autobuz şi alte autovehicule de transport persoane (categoria D), 1.858 de şoferiţe de troleibuz şi 1.167 vatmaniţe. De asemenea, se arată în comunicatul Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor că 2.609 femei deţin şi carnet de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere. Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor, “deşi există încă o diferenţă între numărul şoferilor şi al şoferiţelor, este clar că prezenţa femeilor la volan în trafic nu mai este de mult minoritară. Cu toate acestea, diverse stereotipuri privind lipsa de îndemânare a femeilor la volan, dar şi agresivitatea masculină în trafic, persistă şi astăzi”.

Sondajul este unul cât se poate de interesant, iar în rândurile de mai jos vă prezentăm răspunsurile oferite de participanţii la sondaj la diverse întrebări. La întrebarea: “În ce măsură genul şoferului influenţează abilităţile de şofat ale acestuia?”, 18% sunt de părere că într-o mare măsură, tot 18% spun că în mică măsură, 31% cred că într-o oarecare măsură şi 33% susţin că genul nu influenţează abilităţile de şofat. Întrebaţi cât de des văd sau aud mesaje ce prezintă inabilitatea de şofat a femeilor, 49% spun că de câteva ori pe lună, 23% de câteva ori pe an, iar 20% zilnic. Cu alte cuvinte, unul din cinci participanţi la trafic vede sau aude zilnic mesaje care sugerează inabilitatea femeilor de a şofa.

81% dintre români sunt de acord cu fraza “Femeile nu ştiu să parcheze”

Chiar şi aşa, 74% din participanţii la sondaj sunt de acord cu afirmaţia că femeile sunt mai prudente în trafic decât bărbaţii. Conform sursei citate, stereotipurile vizează şi bărbaţii, 90% din respondenţi fiind de acord cu afirmaţia că bărbaţii sunt şoferi mai agresivi decât femeile. Întrebaţi dacă sunt de acord cu fraza “Femeile nu ştiu să parcheze”, 81% dintre cei ce au răspuns şi-au exprimat acordul: 23% într-o mare măsură, 24% într-o mică măsură. 19% nu au aprobat deloc afirmaţia asta.

72% dintre participanţii la sondaj spun că bărbaţii sunt şoferi mai buni decât femeile, iar 61% sunt de părere că expresia “femeie la volan” are sens peiorativ. Sondajul a fost realizat online. Au răspuns la întrebări 7.591 de persoane, 6.774 dintre acestea şoferi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.