Image 1
Image 2

190,44 km alergați de sătmăreanul Claudiu Gorgan

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Europeanul de 24 de Ore

Campionatul European de 24 de Ore Alergare s-a desfășurat zilele trecute la Timișoara. Cursa s-a dovedit a fi una extraordinară în care sportivii și-au depășit limitele și au doborât numeroase recorduri personale. Printre participanți l-am avut și pe sătmăreanul Claudiu Gorgan, cel care a făcut parte din prima echipă națională a României de ultraalergare.

În 24 de ore de concurs, fostul elev al Liceului cu Program Sportiv Satu Mare a parcurs traseul de 155 de ori, a alergat în total 190,44 km, rezultat care reprezintă un nou record personal. Claudiu Gorgan a terminat concursul pe un onorabil loc 51 la individual, și pe locul 11 cu echipa României. Au alergat aproximativ 200 de sportivi din 30 de țări.

“A fost o experiență și o aventură dură cu o cursă foarte grea și caniculară. Sunt fericit însă că la final mi-am câștigat o nouă poreclă în lumea ultra maratoniștilor -fast runner-, asta din cauza celor întâmplate pe parcursul a 24 de ore și mai ales noaptea când alergam ca la 10 km. A fost o onoare să reprezint România la Campionatul European de alergare de 24 de ore, poate o ocazie unică în viață. Din păcate cursa a fost una foarte dură, a fost foarte cald, apoi a plouat torențial 30 de minute, apoi cald din nou. Ca să fac față am băut foarte multe lichide, probabil peste 10 litri în 12 ore, și după vreo 10 ore am început să am dureri de stomac care nu m-au lăsat să alerg. Am tras să îmi fac record pe 100 km, am reușit 11 ore și 15 minute, un pic mai bine decât în 2016, dar eram în timp de sub 11 ore dacă nu aș fi avut probleme”, a declarat, printre altele, eroul Claudiu Gorgan.

Concursul masculin de la Timișoara a fost câștigat de polonezul Andrzej Radzikowski cu 265,41 km. Cel mi bun român a fost Florin Sebastian Ioniţă, cel care s-a clasat pe locul 22 cu o performanţă de 225.98 km. Proba masculină pe echipe a poziționat Franța pe primul loc cu 754,62 km. Echipa României, formată din Claudiu Gorgan, Florin Sebastian Ioniţă, Răzvan Farkas, Mihai Vlad Pantiş, David Traian Iancu şi Bogdan Ofiţeru, a ocupat locul 11 cu 609.11 km.
La feminin s-a impus poloneza Patrycja Bereznowska cu 243,35 km, iar la echipe feminin Polonia cu 720,45 km.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with