17.500 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon | Informaţia Zilei

17.500 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon

Scris de Mihaela Ghiţă, 11 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din data de 5 februarie 2020 a fost reluată prescrierea tratamentelor fără interferon pentru pacienţii cu hepatită virală cronică C. Acest lucru a fost posibil prin încheierea de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a noilor contracte cost-volum- rezultat.

Vor beneficia de tratament un număr de 17.500 de pacienţi, adulţi şi copii cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză şi ciroză compensată, pentru genotipul 1 b, cel mai des întâlnit în România, dar şi pentru genotipurile 1a şi 4, care înregistrează o incidenţă mai scăzută în ţara noastră, se arată într-un comunicat al CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă drept o premieră faptul că tratamentul fără interferon va fi acordat şi pentru 100 de copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

Astfel, tratamentul va fi asigurat adulţilor de medici din specialităţile gastroenterologie şi boli infecţioase aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate din Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Bihor, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureş, Timiş, precum şi cu CAS AOPSNAJ.

În cazul copiilor, tratamentul va fi asigurat de medicii cu specialităţile gastroenterologie pediatrică şi boli infecţioase aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate din Bucureşti, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş, precum şi cu CAS AOPSNAJ.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate face precizarea că pe măsură ce unităţile sanitare din alte judeţe vor îndeplini condiţiile necesare acestea vor fi introduse în lista centrelor care acordă tratament fără interferon pentru pacienţii cu hepatită virală C.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517