Image 1
Image 2

Mircea Tiberian şi Ion Mureşan unesc poezia şi jazzul la Budapesta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Poetul Ion Mureșan
Poetul Ion Mureșan

Pianistul Mircea Tiberian şi poetul Ion Mureşan vor îmbina jazzul şi poezia contemporană la cea de-a doua ediţie a evenimentului cultural „TransArte“, care va avea loc la Institutul Cultural Român de la Budapesta, pe 19 septembrie. Muzica interpretată de pianistul Mircea Tiberian va completa lectura poetului Ion Mureşan ale cărui poemele rostite în limba română vor fi proiectate simultan în traducere maghiară.

Mircea Tiberian s-a născut la Cluj, în 1955, iar în 1975 a ales ca oraş al împlinirii artistice Bucureştiul, unde, în 1980, a absolvit cursurile Conservatorului. Este profesor la Academia de Muzică din Bucureşti, secţia de jazz, şi la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj. Alături de 47 de scriitori români contemporani a participat, în luna mai, la cea de-a V-a ediţie a Maratonului de Poezie şi Jazz, organizată la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

 

Ion Mureşan s-a născut la Vultureni (Cluj) în 1955, iar în 1981 a absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj. A făcut parte din gruparea revistei Echinox şi din cenaclul „Saeculum“ din Beclean. În 1988, devine redactor la revista Tribuna din Cluj, iar în prezent este membru al Uniunii Scriitorilor din România, publicist şi redactor-şef al revistei Verso din Cluj. A debutat cu poezie în 1970, în publicaţia Preludiu, iar, în 2005, a fost invitat în Franţa în cadrul programului „Les Belles Étrangères“.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUSAEROPORTUL SATU MARE

În 1937 Orașul Satu Mare începea o chetă publică pentru achiziționarea unui Avion

În anul 1937, în orașul Satu Mare a demara o acțiune de achiziție a avionului „Satu-Mare”, al cărui cost se ridica la aproape un milion de lei.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now