150 de miei au ars de vii într-un incendiu la Homorod | Informaţia Zilei

150 de miei au ars de vii într-un incendiu la Homorod

Scris de Matei Larisa, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un incendiu violent a izbucnit luni, 9 septembrie, la o fermă agricolă din localitatea Homorodul de Jos. La faţa locului s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu 3 autospeciale de stingere.

Din cauza vântului puternic, care a contribuit la propagarea cu repeziciune a flăcărilor ameninţând un şopron cu fân din imediata vecinătate, dar şi a lipsei unui surse de apă în apropiere, pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, respectiv pentru înlăturarea efectelor produse timp de aproape 3 ore.

Deşi apelul la 112 anunţa ca nu există victime sau animale surprinse în construcţia incendiată, ajunse la locul evenimentului, forţele de intervenţie au descoperit faptul că nu toate animalele au fost evacuate. Este vorba despre un număr de 150 de miei, care nu au mai putut fi salvaţi.

În urma evenimentului au mai ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 metri pătraţi şi 10 baloţi de fân. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.