145 de poliţişti, la datorie în minivacanţa de 1 Decembrie

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Ne apropiem de data de 1 Decembrie, zi de mare sărbătoare pentru fiecare dintre români, Ziua Naţională a României.
Românii se vor bucura în perioada imediat următoare de o minivacanţă, pe care fiecare doreşte să o petreacă în siguranţă şi fără evenimente nedorite.
Pentru aceasta, peste 145 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine publică.
Astfel, poliţiştii rutieri vor acţiona pe raza întregului judeţ pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere. Aceştia recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să fie responsabili, să manifeste maximă prudenţă şi să respecte regulile de circulaţie, atât pentru propria siguranţă, cât şi pentru a celor din jur.
Alături de aceştia, îşi vor desfăşura activitatea şi poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale, de investigare a fraudelor economice, criminalişti şi cei din cadrul Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase, scopul acestora fiind de asigurare a respectării de către cetăţeni a normelor de convieţuire socială.
Pentru ca această mini vacanţă să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă, considerăm, că pe lângă măsurile pe care poliţiştii le vor dispune, este necesară şi implicarea comunităţii, prin abordarea unei atitudini preventive.

Astfel, poliţiştii sătmăreni recomandă următoarele:
În cazul în care efectuaţi călătorii cu autoturismul, manifestaţi vigilenţă şi interesaţi-vă despre condiţiile meteo de pe traseu.
Pentru prevenirea unor accidente rutiere, rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţa dvs., pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Asiguraţi-vă, totodată, că autoturismul funcţionează în regulă, este echipat corespunzător şi că aveţi toate documentele valabile.
Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc. Învăţaţi-vă copii, ca în cazul în care se pierd, să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil, fără a încerca să-şi găsească singuri părinţii.
Atunci când plecaţi de acasă, evitaţi să comunicaţi acest lucru oricui şi nu postaţi detalii referitoare la deplasare, pe reţelele de socializare.
Înainte de a pleca de acasă, fiţi atenţi la modul cum vă asiguraţi locuinţa şi protejaţi-vă bunurile, este foarte probabil ca infractorii să nu fie în vacanţă şi să încerce să profite de neatenţia dvs.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apel Unic de Urgenţă!

La mulţi ani, tuturor românilor!
La mulţi ani, România!

Compartimentul de Relaţii Publice – IPJ Satu Mare

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517