14 mai 2020 – Zi de Rugăciune pentru întreaga omenire afectată de pandemie | Informaţia Zilei

14 mai 2020 – Zi de Rugăciune pentru întreaga omenire afectată de pandemie

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, din care fac parte reprezentanţi ai mai multor religii, a lansat un apel la ”Rugăciune pentru omenire” pentru ziua de azi, 14 mai 2020, anunţă vaticannews. Iniţiatorii propun ca această zi să fie trăită în toate religiile şi tradiţiile spirituale ca zi de rugăciune, post şi fapte de milostenie, cerând de la Dumnezeu Creatorul eliberarea omenirii de urmările pandemiei de Covid-19.

Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană este organizaţie care a luat fiinţă după Declaraţia de laAbu Dhabişi din care fac parte reprezentanţi ai diferitelor religii. Prin apelul ”Rugăciune pentru umanitate”, iniţiatorii se adresează tuturor ”fraţilor noştri care cred în DumnezeuCreatorul”, precum şi ”fraţilor noştri în umanitate de pretutindeni”.

”Lumea noastră se confruntă astăzi cu un pericol grav care ameninţă viaţa a milioane de persoane pe toată planeta: răspândirea rapidă a coronavirusului (Covid-19). În timp ce confirmăm importanţa rolului medicilor şi a cercetării ştiinţifice în confruntarea cu această epidemie să nu uităm să ne îndreptăm spre Dumnezeu Creatorul în această gravă criză”, menţionează organizatorii.

De asemenea, în mesaj se subliniază ca toţi oamenii din toată lumea, ”să se îndrepte spre Dumnezeu prin rugăciune cu stăruinţă şi umilinţă, ţinând post şi făcând fapte de milostenie, precum şi pe fiecare persoană, în orice parte a lumii, potrivit religiei, credinţeişi doctrineisale, pentru ca Dumnezeu să elimine această epidemie, să ne salveze de acest chin,să ajute oamenii de ştiinţă să găsească un medicament care să o învingă şi pentru ca El să elibereze lumea de urmările sanitare, economice şi umanitare ale răspândirii acestei grave contagieri”.

În acelaşi timp, organizatorii invită toţi liderii religioşi şi persoanele din lumea întreagă să răspundă la această invitaţie umanitară şi să se adreseze lui Dumnezeu cu un singur glas pentru ca să ferească umanitatea, să o ajute să învingă pandemia, să-i redea siguranţa, stabilitatea, sănătatea şi prosperitatea, şi, odată eliminată pandemia, să facă această lume mai umană şi mai fraternă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345