Image 1
Image 2

Suspecţi de Ebola la Cluj Napoca

Suspecti de Ebola
13 studenţi africani din Cluj Napoca se află sub observaţie pentru Ebola
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Suspecti de Ebola
Suspecti de Ebola

13 studenţi africani din Cluj-Napoca se află sub observaţie pentru Ebola. Patru dintre aceştia au fost acasă în această vară, iar autorităţile i-au chemat să verifice dacă au fost infectaţi cu virusul ucigaş.

Până în prezent, în România au fost puşi sub observaţie peste 500 de oameni, scrie b1.ro. La sosirea pe aeroporturi, pasagerii primesc informaţii despre febra hemoragică, iar specialiştii monitorizează persoanele care au călătorit în ţările afectate de epidemie.

Deocamdată nu se ştie exact dacă ceilalţi 4 studenţi şi 5 rezidenţi africani au părăsit ţara în ultimele şase luni sau sunt plecaţi în tările de origine şi nu s-au întors încă.
Reprezentanţii biroului de presă al UMF Cluj nu au putut fi contactaţi pentru a oferi detalii despre ceilalţi studenţi şi rezidenţi: unde sunt în acest moment , dacă au fost anunţaţi să se prezinte la control, au răspuns în vreun fel în cazul în care au fost chemaţi?
Autorităţile române au luat măsuri de precauţie pentru eventualitatea apariţiei unor cazuri de Ebola pe teritoriul ţării. Un etaj al Institutului “Matei Balş” din Capitală a fost amenajat pentru eventuale cazuri, acesta având o capacitate de 15 paturi, laborator propriu şi fiind izolat, pentru a nu afecta circuitul institutului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, scrie mediafax.ro.
Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citat de mediafax.ro.
Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii, scrie dailymail.co.uk., citat de mediafax.ro.
În prezent nu există un vaccin eficient  împotriva virusului Ebola.
„Epidemia provocata de virusul Ebola care evolueaza in Guineea, Sierra Leone, Liberia si Nigeria este cea mai mare epidemie inregistrata din 1976 si pana acum si prima care a determinat cazuri si in orase.
(…)
In data de 7 august 2014 Comitetul de Urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a declarat epidemia de Ebola ca fiind o urgenta de sanatate publica la nivel mondial
Primele cazuri au fost identificat in luna Decembrie 2013 intr-o regiune forestiera din sud-estul Guineei, langa granita cu Liberia si Sierra Leone.
Confirmarea a fost facuta in data 22 martie 2014 de catre Centrul National de Referinta pentru Febre Virale Hemoragice (Institut Pasteur, Lyon, France).
Analiza genetica a virusului arata ca acesta este foarte apropiat (97%) de varianta Ebola (Zaire ebolavirus) identificata anterior in Republic Democratica Congo si Gabon si foarte diferita de varianta Tai Forest Ebola izolata in Coasta de Fildes.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS MULȚUMIRI

Pacient recunoscător de modul în care a fost tratat de un doctor din Satu Mare

Un sătmărean de 80 de ani ne-a vizitat miercuri, 1 noiembrie 2023, la redacție, pentru a adresa mulțumiri unor specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

Aerosoli

Terapia cu aerosoli la copii și adulți

În concluzie, terapia cu aerosoli poate fi o modalitate eficientă de tratament pentru o varietate de afecțiuni respiratorii la copii și adulți, oferind beneficii semnificative în controlul simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.