10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

109 salariaţi din învăţământul sătmărean au primit punctaje pentru gradaţii de merit

Scris de Vasile Nechita, 10 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aproape toţi profesorii şi-au supraevaluat punctajul

Potrivit calendarului Concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit – sesiunea 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a evaluat şi a acordat punctaje mai multor categorii de salariaţi din învăţământ, în număr total de 109 persoane. În acest scop, instituţia a afişat online un tabel nominal.

Tabelul este semnat de Comisia de evaluare a dosarelor, formată din 21 de persoane, de 11 membri ai Consiliului de administraţie al ISJ şi de doi lideri sindicali în calitate de observatori.

Supraevaluări de punctaje

Există pe tabel două rubrici: punctaj autoevaluare şi punctaj evaluare. De remarcat că punctajele de la autoevaluare depăşesc punctajele de la evaluare, cu excepţia a două cazuri în care coincid. Diferenţele sunt uneori excesiv de mari (de până la 60 de puncte, adică de la simplu la dublu, pentru persoane care fac frecvent evaluarea elevilor). Nu există niciun caz în care evaluarea să aibă un număr mai mare de puncte decât autoevaluarea. Conform tabelului, două dosare au fost retrase, iar alte două nu au fost evaluate.

Calendarul perioadei următoare

În continuare, procedura de acordare a gradaţiilor de merit va parcurge următoarele etape: 1. Aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar – perioada: 1-5iulie 2019; 2. Afişarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării la avizierul inspectoratului şcolar: termen: 5 iulie 2019; 3. Depunerea contestaţiilor asupra punctajului acordat şi stabilirea numărului gradaţiilor de merit ce pot fi redistribuite – perioada: 8-12 iulie 2019; 4. Soluţionarea contestaţiilor de către comisia de contestaţii – perioada: 15 -19iulie 2019 ; 5. Validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea acestora la inspectoratul şcolar – perioada:22 –24iulie 2019; 6. Înaintarea la Ministerul Educaţiei Naţionale a listelor cu personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, în vederea acordării gradaţiei de merit – termen: 29iulie 2019; 7. Emiterea ordinului ministrului educaţiei naţionale – termen: 30 august 2019.

Precizări pentru pensionari

Personalul didactic care se pensionează nu mai beneficiază de gradaţie de merit de la încetarea de drept a contractului individual de muncă prin pensionare. Personalul didactic titular menţinut în activitate, în funcţia didactică, peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2019, în condiţiile prevăzute la art. 284 alin. (6) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de gradaţie de merit până la încheierea perioadei de acordare a gradaţiei de merit, dar nu mai mult de încheierea perioadei de menţinere ca titular în învăţământul preuniversitar.
Gradaţia de merit se acordă prin concurs pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar. Ca menţiune, notăm că gradaţia de merit reprezintă un bonus substanţial la leafă, respectiv de 25%, timp de 5 ani şi se atribuie începând cu 1 septembrie 2019. Profesorii care iau gradaţie de merit până la 31 august 2018 pot participa la un nou concurs.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.