10 şahişti participă la Memorialul Iuliu Szabo, 79 la Memorialul Vasile Marian

Scris de Ionuţ Blăjean, 05 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Ediţia 2022 a Festivalului Internaţional de Şah Satu Mare se află în plină desfăşurare. Turneele din cadrul FISSM 2020 au loc în perioada 1-7 august 2022, iar festivitatea de premiere fiind programată duminică, 7 august, de la ora 15:00, la Casa Meşteşugarilor din Satu Mare.

La actuala ediţie, Turneul A – Memorial Iuliu Szabo, este de fapt un turneu închis cu 10 participanţi. Ei luptă pentru obţinerea normei de maestru internaţional.

De-a lungul anilor a atras tot mai mult şi Turneul B – Memorialul Vasile Marian, dedicat anul acesta sportivilor cu elo sub 2100. Pentru ediţia 2022, Turneul B dispune de un fond total de premiere de 15.000 de lei, plus diplome, medalii şi cupe. Aici s-au înscris 79 de şahişti. Lor li se vor mai adăuga alţi 40-50 de copii, la diferite turnee.

Participă şahişti din România, Ungaria, Franta, Polonia si Moldova. Din ţara noastră s-au înscris şahişti din Satu Mare (CS Voinţa Satu Mare, CSM Satu Mare, LPS Satu Mare), Timişoara, Arad, Târgovişte, Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş, Ploieşti, Baia Mare, Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Cluj-Napoca, Mediaş, Urziceni, Braşov, Giarmata Vii, Bârlad, Huşi, Bicaz, Cluj, Giroc-Chişoda.

FISSM 2022 cuprinde în total patru turnee. Programul actualei ediţii:
• Turneul A: Memorialul Iuliu Szabo, 1-7 august
• Turneul B: Memorialul Vasile Marian, elo sub 2100, 3-17 august
• Turneul C: Memorialul Dan Francisc şah rapid copii nelegitimaţi, 6 august
• Turneul D: Memorialul Ioan Todosiciuc blitz, 6 august

Festivalul Internaţional de Şah Satu Mare este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, CSM Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517