10 luminatori ai satelor, premiaţi | Informaţia Zilei

10 luminatori ai satelor, premiaţi

Scris de Ioana Vladimirescu, 24 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un spectacol mult aşteptat de publicul sătmărean, joi seara la Turnul Pompierilor. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean a organizat ediţia cu numărul 10 a Galei de premiere “Luminătorii satelor”.

Un eveniment frumos şi apreciat de toţi cei prezenţi, structurat în două mari părţi, acordarea premiilor şi diplomelor celor zece luminători ai satelor şi spectacolul de muzică populară cu tineri solişti, dar şi artişti consacraţi.

Gala de premiere „Luminătorii satelor” este un eveniment unic la nivel naţional. Prin această gală sunt evidenţiaţi oamenii ce prin eforturile lor luminează viaţa culturală a comunităţilor din care provin. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean, a celebrat joi, 23 iulie 2020, valorile culturale şi spirituale din toate colţurile judeţului nostru.

Festivitatea de acordare a premiilor a fost deschisă de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi de managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Robert Laszlo, care au spus câteva cuvinte despre semnificaţia întâlnirii de joi şi rolul pe care îl au luminătorii satelor premiaţi an de an la noi în judeţ.

 

Iată laureaţii ediţiei cu numărul 10, în ordine alfabetică: Gigel Buth, Vlad Doroş, Dumitru Feher, Hauler Magdolna, Horvath Ignac, Lipovan Gabriella, Adrian Lupescu, Ana Holdiş Pop, Carol Koka, Vajda Jolan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517