17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

1 din 10 europeni călătoreşte cu autobuzul şi autocarul

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Potrivit Parlamentului European, în viaţa de zi cu zi a europenilor, călătoriile cu autobuzul şi autocarul joacă un rol important. Dintr-un comunicat reiese că în 2015, peste 8% din totalul pasagerilor au folosit autobuzul sau autocarul ca mijloc de transport, 9,8% au folosit avionul, iar 6,7% au ales transportul feroviar.

În urmă cu cinci ani, în UE erau înregistrate peste 361 de mii de întreprinderi de transport rutier de călători. Drumurile europene sunt cele mai sigure din lume, iar UE încearcă să se apropie de obiectivul zero accidente mortale în transportul rutier până în anul 2050.

“Persoanele care doresc să lucreze ca şoferi de autobuz sau de camion participă la o formare iniţială obligatorie. Ulterior, o dată la cinci ani, şoferii profesionişti efectuează stagii de formare în cadrul serviciului pentru actualizarea şi reîmprospătarea competenţelor şi pentru a îşi reînnoi carnetele de conducere, care au o valabilitate uniformă. Un control medical este o parte obligatorie a fiecărei reînnoiri. Sistemul de formare a şoferilor este conceput să sporească gradul de conştientizare cu privire la riscuri şi la modalităţile de atenuare a acestora”, se arată în comunicat.

În 2018, UE şi-a actualizat normele privind formarea şoferilor profesionişti, punând accentul pe siguranţă şi mediu, pe o recunoaştere mai uşoară a formării primite în altă ţară din UE, şi pe cerinţe mai clare privind vârsta minimă. Potrivit specialiştilor, oboseala este un factor major în 20 % din accidentele rutiere ce implică vehicule utilitare grele. Pornind de la această idee, UE a standardizat timpul pe care şoferii profesionişti îl pot petrece la volan atunci când toată călătoria, sau o parte din aceasta, se desfăşoară într-o altă ţară din UE: “Această perioadă nu ar trebui să depăşească nouă ore pe zi sau 56 de ore pe săptămână. În plus, şoferii sunt obligaţi să ia o pauză de cel puţin 45 de minute după patru ore şi jumătate de condus”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.