Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri
Mantabros
Prefectul Darius Filip

Prefectul Darius Filip

Aşa cum anticipam în ziarul nostru de marţi, 17 octombrie, după parcurgerea tuturor etapelor obișnuite în asemenea situaţii, au fost ridicate o serie de restricţii care au fost impuse la începutul lunii august, imediat după confirmarea celor două focare de pestă porcină africană în cartierul Balta Blondă.

» Citeşte restul articolului

Mantabros

Editorial

Vezi Arhiva

PNL, mai există?

PSD acaparează întreaga atenție a opiniei publice, fie printr-o agresivă campanie de popularizare a programului de guvernare, fie prin scandaluri. Într-adevăr, acest partid a ajuns să eclipseze aproape în întregime activitatea celorlalte formațiuni politice. Când acestea apar în decor, se raportează de regulă la PSD, la liderii lui, la miniștri, la scandalurile legate de guvern.
Opoziția, și înțelegem aici în primul rând PNL, nu reușește să propună o alternativă viabilă la actuala guvernare din niciun punct de vedere.

» Citeşte restul articolului

17 octombrie 2017 comentează acum

Actualitatea:

Vezi Arhiva

Iohannis a acceptat propunerile de miniştri. Cei trei au depus jurământul

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat cele trei propuneri de miniştri trimise de premierul Mihai Tudose: Paul Stănescu – Dezvoltare, Felix Stroe – Transporturi, Marius Nica – Fonduri Europene.

UPDATE 19.38. Ceremonia s-a încheiat. Preşedintele a dat mâna glacial cu invitaţii şi cu cei trei noi miniştri, după care şeful statului a plecat făcă să transmită vreun mesaj celor prezenţi. » Citeşte restul articolului

17 octombrie 2017 comentează acum

Locale:

Vezi Arhiva

La Carei s-a deschis expoziția foto ”Peregrinări pe șase continente”

Sala de expoziții de la Castel

Sala de expoziții de la Castel

Duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 12.00, în sala de expoziții de la etajul castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie intitulate „Peregrinări pe șase continente”, realizată de dr. Karácsonyi Carol. Expoziția cuprinde 36 de fotografii realizate pe diferite continente ale lumii (America de Sud, Africa, Australia, Asia, etc.) având diferite teme, în special cele legate de natura înconjurătoare.
» Citeşte restul articolului

15 octombrie 2017 comentează acum
Restaurant POESIS

Educaţie:

Vezi Arhiva

Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare se află în al şaselea an de activitate

Centrul Județean de Excelență Satu Mare s-a înființat în 2012, prin ordin al ministrului Educației, prilej cu care s-a aprobat metodologia de organizare și funcționare a instituţiei. Aici, elevii sătmăreni capabili de performanţă beneficiază de asistenţă calificată, focalizată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire. Acesta este primul an în care participă la cursuri şi elevi de şcoală primară.

» Citeşte restul articolului

17 octombrie 2017 comentează acum
Alma Spa

Politic:

Vezi Arhiva

Coaliția amână legea pensiilor

Pachetul de legi pe Justiție, proiectul de buget pe anul viitor, split TVA și legile care vor fi inițiate în Parlament sunt doar câteva dintre punctele aflate pe agenda ședinței coaliției de guvernare care va avea loc miercuri, după cum a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD. » Citeşte restul articolului

17 octombrie 2017 comentează acum

Sport:

Vezi Arhiva

Gyenes își păstrează titlul de campion al Ungariei, la enduro

A terminat primul în ultima etapă din Slovacia

În zilele de 14 și 15 octombrie s-a desfășurat la Gelnica (Slovacia) ultima etapă din cadrul Campionatului Național de enduro al Ungariei. Printre rideri s-a aflat și Emanuel Gyenes de la Autonet Motorcycle Team. Sătmăreanul avea nevoie de o clasare pe podium pentru a-și apăra titlul de campion. Dar Gyenes a reușit să termine etapa 5 pe primul loc. » Citeşte restul articolului

17 octombrie 2017 comentează acum

Religie:

Vezi Arhiva

Sfinţire de capelă la Sătmărel

Satmarel-sfintire

Satmarel-sfintire

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, când creştinii din ţara noastră cinstesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de sfinţire a capelei de cimitir a bisericii din Sătmărel, cartier al oraşului Satu Mare, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită pe o scenă amplasată în apropierea capelei.

» Citeşte restul articolului

15 octombrie 2017 comentează acum

Sănătate:

Vezi Arhiva

Camilio Coste vrea să arunce din nou în aer Spitalul Judeţean

Camilio Coste vrea să arunce din nou în aer Spitalul Judeţean

Camilio Coste vrea să arunce din nou în aer Spitalul Judeţean

Medicul militar, Camilio Coste, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare se pare că şi-a depus dosarul de înscriere pentru concursul de manager anunţat de Consiliul de Administraţie al spitalului sătmărean, pentru data de 6 noiembrie 2017. Revenirea în cadrul spitalului, chiar şi ocazional a produs deja îngrijorare printre unii medici.

Aceştia resping vehement ideea de a-l mai avea ca manager pe dr. Camilio Coste datorită comunicării defectuoase pe care a avut-o cu mare parte din corpul medical şi administrativ. În consecinţă, medicii nemulţumiţi de prestaţia dr. Camilio Coste sunt decişi să depună dacă va fi nevoie un memoriu în acest sens. Din datele publicate pe site-ul spitalului, „Anunţ Concurs Manager”, ultima dată de depunere a dosarelor este 30 octombrie 2017. Proba eliminatorie va avea loc la data de 31 octombrie, iar pe 6 octombrie este etapa de susţinere pulică şi de evaluare a proiectelor de management. Proba de susţinere publică a proiectului de management este prevăzută pentru 13 noiembrie 2017.

17 octombrie 2017 comentează acum

Infracţiuni:

Vezi Arhiva

Un sătmărean a încercat să treacă Vama Halmeu cu 320 pachete de ţigări ascunse în maşină

Vama Halmeu

Vama Halmeu

Vineri, 13 octombrie, în jurul orei 23.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român P. Robert, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

» Citeşte restul articolului

15 octombrie 2017 comentează acum

Horoscop & predicţii:

Arhiva

HOROSCOP

Balanta (21 septembrie - 20 octombrie)

Balanta (21 septembrie – 20 octombrie)

HOROSCOP Informația Zilei 18.10

Ne aflăm în zodia BALANŢĂ

» Citeşte restul articolului

18 octombrie 2017 comentează acum

Monden & Lifestyle:

Vezi Arhiva

PrimaGYM te invită la un seminar de nutriție

Alegerea alimentelor corecte și optarea pentru un stil de viață sănătos a devenit un trend internațional. Pentru a acoperi această ramură importantă în viața ta de zi cu zi, PrimaGYM te invită să participi la Seminarul de Nutriție susținut de Florența Marinescu (București) și Bud Popa Rodica (Oradea) – specialiști în nutriție.

Pe parcursul a 2 zile vei avea ocazia să înveți și să înțelegi cum îți poți schimba stilul de viață prin nutriție și mișcare. Luni, 16 octombrie, vei avea ocazia să te antrenezi pe aparatele speciale de SpeedFitness și PowerPlate între orele 10:00 și 18:00.

» Citeşte restul articolului

13 octombrie 2017 comentează acum

Reţete şi sfaturi culinare:

POSTEAZĂ REŢETA TA!   Arhiva

Mâncare de cartofi

Mâncare de cartofi

Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia). » Citeşte restul articolului

08 octombrie 2017 comentează acum