Zoltan Szekely a fost ales preşedintele AJF Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 26 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Judeţeană de Fotbal  Maramureş are un nou preşedinte. Fostul mare arbitru asistent internaţional Zoltan Szekely a fost ales în cadrul Adunării Generale, derulate în sala de şedinţe a Complexului Naţional Sportiv „Lascăr Pană”.

Postul  a rămas vacant după demisia lui Cristian Balaj, care a devenit director al Agenţiei Naţionale Antidoping. La aveniment au mai fost prezenţi, Cristian Balaj, Octavian Goga (vicepreşedinte FRF) şi Gabriel Bodescu (secretar general adjunct FRF). Toţi cei 51 de membri prezenţi, din cei 54 afiliaţi, au votat în unanimitate pentru numirea în funcţie a fostului arbitru asistent international. Noul preşedinte a declarat în faţa membrilor afiliaţi că pentru început are trei priorităţi pe agenda sa: o discuţie cu autorităţile locale din localităţile judeţului pentru a le determina pe acestea să investească în fotbal şi în bazele sportive; o întâlnire cu şefii Consiliului Judeţean Maramureş în vederea continuării sprijinirii financiare în activitatea fotbalistică a judeţului; instruirea antrenorilor, arbitrilor şi observatorilor.

Şapte grupări au fost dezafiliate

Totodată, Zoltan Szekely a propus membrilor afiliaţi ca fostul preşedinte Cristian Balaj să devină preşedinte onorific, lucru acceptat de toţi membri adunării generale. Cu această ocazie au fost decernate şi premiile Fair-Play pentru sezonul trecut, echipele cu cele mai puţine cartonaşe din Liga 4 şi 5 fiind recompensate cu premii de către forul suprem al fotbalului judeţean. Astfel, la Liga 4 seniori, echipele cele mai disciplinate au fost Plimob Sighetu Marmaţiei, Luceafărul Strâmtura şi Progresul 2012 Dumbrăviţa, iar la juniori A1 premiile au revenit grupărilor Viitorul Ulmeni, Lăpuşul Târgu Lăpuş şi Salina Ocna Şugatag. În Liga 5, cele mai liniştite echipe fiind Cetate Remetea Chioarului, Solaris Pribileşti şi Gloria Culcea. De asemenea, s-a decis dezafilierea a şapte asociaţii şi cluburi, grupări care nu mai participă în campionatele organizate de AJF. Astfel, Frauenbach Baia Mare, Foresta Câmpulung la Tisa, Minerul Băiuţ, Solaris Pribileşti, Topitorul Ferneziu, ZU Mogoşeşti şi Kiss Baia Mare sunt echipele care nu mai fac parte din structura fotbalului judeţean.

Vasile Gherman