Zimbrii blocaţi în Africa de Sud

Scris de Vasile Gherman, 29 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Ştiinţa Baia Mare, campioana României la rugby este blocată în Africa de Sud din cauza noilor interdicţii de călătorie. Preşedintele grupării maramureşene Călin Matei spune că situaţia e sub control. „Sportivii sunt bine. însă nu le-a fost uşor când au aflat că, după ce şi-au făcut bagajele, nu se pot întoarce acasă şi trebuie să mai rămână. Au condiţii bune de cazare şi hrana le este asigurată. Au fost testaţi şi sunt negativ. În final se va găsi o soluţie”, spune preşedintele Călin Matei.

Ministrul Eduard Novak a spus că se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor pentru sportivii echipei băimărene. „Sunt în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, blocată în Pretoria (Africa de Sud), ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar şi cu premierul şi cu ministrul afacerilor externe. Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe <zimbri>, cât şi pe ceilalţi români aflaţi în aceeaşi situaţie la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de şedere, dacă va fi cazul, precum şi a cazării.

Situaţia lor se va rezolva şi vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toţi vor reveni în deplină siguranţă. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”, a spus Eduard Novak.

V. Gherman