Un fotbalist maramureşean s-a transferat la FCSB

Scris de Vasile Gherman, 30 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După mulţi ani, un fotbalist care joacă la o echipă din Maramureş, ajunge în Liga I. Nu la orice grupare, ci la fosta câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni Steaua Bucureşti (actuala FCSB).

Potrivit celor de la Clubul „Minaur”, a fost prezent în Baia Mare pentru semnarea documentelor preşedintele clubului bucureştean, Valeriu Argăseală. Sorin Şerban a semnat un contract valabil pe cinci ani cu FCSB şi a plecat la Bucureşti. Jucătorul maramureşean s-a născut în data de 17 martie 2000 în Baia Mare şi a făcut primii paşi în fotbalul de performanţă în anul 2007, legitimat fiind la CS Mara 2010 Baia Mare, primul lui antrenor fiind Robert Mezei. Cinci ani mai târziu, se transferă la Sporting Recea unde a fost antrenat de Dănuţ Sabou. În sezonul 2016-2017, este împrumutat la Viitorul Ulmeni avându-l ca antrenor pe Dorin Toma, iar din vara anului trecut este jucătorul echipei Minerul Baia Mare, jucând pe postul de fundaş stânga. De asemenea, Sorin Şerban a fost şi component al echipei naţionale la mai multe categorii de vârstă.

Sorin Şerban: “Sunt bucuros că am făcut un pas important în cariera mea şi că am ajuns la cel mai titrat club din România. Consider că sunt pregătit să fac faţă cerinţelor Ligii 1 şi sunt hotărât să muncesc mult pentru a ajuta echipa să-şi îndeplinească obiectivele. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui transfer, iar fostei mele echipe îi ţin pumnii să promoveze în Liga 2. Îi mulţumesc antrenorului Dorin Toma pentru că a avut încredere în mine şi m-a ajutat să ajung la acest nivel, să fac pasul spre Liga 1”.

Dorin Toma: “Este un transfer foarte important pentru clubul nostru. Pe de o parte mă bucură că pleacă la o echipă din Liga 1, dar pe de altă parte îmi pare rău, pentru că era un om de bază şi acum va trebui să-l înlocuim. Mai avem şi alţi jucători valoroşi în lot şi sunt convins că şi alţii vor reuşi să ajungă la echipe din prima ligă. Sigur, noi de dorim să avem un lot valoros, să promovăm în Liga a doua, să se vadă că lucrăm bine. Lui Sorin îi doresc multă sănătate, baftă la noua sa echipă şi să-şi aducă aminte de noi întotdeauna”.

V. Gherman