Un antrenor a sărit la gâtul directorului LPS Baia Mare şi la fratele acestuia

Scris de Lia Bradeanu, 25 martie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
beatrice-caslaru-eduard-caslaru

Beatrice şi Eduard Câşlaru

Incident fără precedent în lumea înotului românesc. Un antrenor a sărit la gâtul directorului Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, Adrian Gherghel. Fratele lui, Ştefan Ioan Gherghel, a încercat să îi despartă, însă a fost şi el victima agresorului.

Directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, Adrian Gherghel, şi fratele acestuia, Ştefan Ioan Gherghel, au fost agresaţi într-un hotel din Bacău. Totul s-a petrecut în timpul şedinţei tehnice desfăşurate înainte de începerea Campionatelor Naţionale de Tineret, Juniori şi Seniori. A fost nevoie de cinci oameni care să îl ţină pe agresor, Eduard Câşlaru, antrenor la U Cluj, pentru a-l determina să îi lase în pace pe cei doi băimăreni.

„Eram pe holul hotelului şi aşteptam să plătim şi noi dările la stat. În acest timp Eduard Câşlaru s-a repezit la Adi cerându-i să nu se mai lege de nevasta lui. Am sărit să îi despart însă, din păcate, a sărit şi la mine. M-am temut pentru siguranţă lui Adi şi a mea”, a povestit Ştefan Ioan Gherghel – profesor la LPS Baia Mare.

Se pare că totul a pornit de la unele comentarii făcute pe un canal de socializare de către Beatrice Câşlaru, soţia lui Eduard Câşlaru, înotătoare, la adresa înotătorilor din ziua de azi. Motiv pentru care Eduard Câşlaru s-a repezit la Adrian Gherghel apucându-l de gât. Băimăreanul a ajuns la spital. Ştefan Ioan Gherghel a încercat să îi despartă pe cei doi şi să îl calmeze pe Eduard Câşlaru pentru a putea discuta cu el. Însă totul a  fost în zadar. Fostul culturist s-a repezit şi la Ştefan.

adrian-gherghel-

Adrian Gherghel

„Se pare că Eduard Câşlaru era nemulţumit de faptul că fratele meu, Adrian Gherghel, a luat apărarea înotătorilor din ziua de azi prin unele comentarii făcute pe un canal de socializare. Asta l-a înfuriat pe Eduard Câşlaru pentru că soţia acestuia susţinea că performanţele din ziua de azi nu se compară cu cele avute de înotătorii dinainte de 89. Nu cred că aceste aspecte nu pot fi discutate şi este nevoie de violenţă. Fiecare antrenor îşi face cum ştie mai bine meseria, iar sportivii, respect lor, se străduiesc să ne asculte. Să nu uităm că şi acum, iată, Robert Glinţă, Alex Coci, precum şi alţi înotători reuşesc să reprezinte România cu cinste la competiţiile naţionale şi internaţionale. Suntem mândri cu astfel de sportivi”, a mai spus Ştefan Ioan Gherghel.

După cum susţin profesorii băimăreni, Eduard Caslaru a recurs la ameninţări atât la adresa lor, cât şi a altor profesori, cu o seară înainte de acest incident însă nimeni nu a crezut că ar putea fi în stare de aşa ceva. Cei doi băimăreni au depus plângere penală la poliţie şi susţin că  descalifică din start astfel de reacţii violente, atât verbale cât şi fizice. Totodată,  se aşteaptă ca membrii comisiei de disciplină din cadrul Federaţiei Române de Nataţie să ia măsurile ce se impun pentru ca astfel de incidente să nu se repete.