Strongest Man 2012, în Baia Mare, şi-a desemnat câştigătorii

Scris de Cristina Bursuc, 01 octombrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Strongest man

Strongest man

Un număr de 11 dintre cei mai puternici oameni din România au participat la renumitul concurs Strongest Man – 2012, desfăşurat sâmbătă, 29 septembrie, în Piaţa Millennium din Baia Mare. Surprizele plăcute din partea sportivilor s-au ţinut în lanţ.
Organizatorii au pregătit cinci probe, care mai de care mai interesante şi mai grele. De la ridicarea unei gantere de 95 de kg, cu un singur braţ, la axa lui Apollo, ridicarea unei bare cu două greutăţi de minim 125 kg, mersul fermierului, concurenţii fiind nevoiţi să care 175 de kg pe o distanţă de 20 m, până la ridicarea unei pietre de 250 kg şi dusă pe o distanţă de 20 m.

Însă aceştia s-au întrecut pe sine, demonstrând că sunt capabili de performanţe înalte. Aşa se face că, în premieră naţională, Vladimir Comorovschi, a ridicat deasupra capului 154 de kilograme. Una dintre probe a dat bătăi de cap concurenţilor.

Doar un singur sportiv a reuşit să ridice o maşină amplasată pe un cadru de oţel.
În cele din urmă câştigătorul competiţiei a fost desemnat Dan Lacanu, din Braşov. Jandarm de meserie, braşoveanul recunoaşte că este mereu tentat să îşi depăşească limitele.

Locul II i-a revenit lui Vladimir Comoronschi, Bucureşti; locul III – Răzvan Breslaşu, Bucureşti; locul IV – Norocel Constantin, Braşov; locul V – Gabriel Chiş, Seini; locul VI – Marian Lighean, Braşov; locul VII – Călin Tămăşan, Baia Mare; locul VIII – Sergiu Avram, Baia Mare; locul IX – Robert Popescu, Bucureşti; locul X – Ştefan Tămaş, Dăneşti; locul XI – Robert Vaum, Baia Mare. Această ediţie a fost dedicată sportivului Alin Popa, din Seini, care a decedat în această vară la balastiera Apa. El era cunoscut ca cel mai puternic om din ţară.