Ştefan Gherghel şi Melinda Balazs, câştigătorii concursului în ape libere „Fii tu – Cucereşte Ignişul”

Scris de Lia Bradeanu, 19 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sportivi din ţară şi din străinătate au fost prezenţi la cea de-a II-a ediţie a concursului de înot în ape deschise şi triatlon – Fii tu – Cucereşte Ignişul!”, organizat de către Asociaţia Club Sportiv Gold Stars Baia Mare în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv. Înotătorii s-au dovedit a fi neînfricaţi înotând 1,5 km şi 5 km în Barajul Firiza la o temperatură de 18 grade Celsius şi… au cucerit Ignişul.

Primul care a reuşit să înoate 1,5 km, să meargă cu bicicleta 27 de km şi să alerge 8 km au fost Cristian Racozy şi Eliza Pop. Cei doi susţin că a fost o cursă interesantă ţinând cont de dificultatea traseului. De asemenea, în competiţie au intrat şapte echipe la masculin, trei la feminin şi trei la mixt în proba de triatlon. Duminică au fost probele de înot în aer liber. Ioan Ştefan Gherghel a fost cel care a ieşit primul din apă la proba de 5 km.

Melinda Balazs a înotat atât la proba de 1500 m, cât şi la cea de 5 km. Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât a preferat să intre în apa rece fără costum de neopren. A fost prima concurentă la feminin care a ajuns la linia de sosire în ambele probe de înot în ape libere.

A venit din Franţa pentru a trăi în România. S-a stabilit în Cluj şi din cauza durerilor de umeri s-a apucat de înot. Acum participă la concursuri şi susţine că nu a văzut peisaje mai frumoase decât în Maramureş. Este ferm convins că va continua să înoate şi în viitor.
Este vorba de Antoine Laurence, care a spus: „Este primul an în care înot regulat. Am fost la Tarniţa şi Beliş, iar acum sunt aici. Lacul este deosebit. Îmi place că nu se înoată în cerc de câteva ori, este chiar plăcut. A fost o experienţă deosebită. M-am simţi extraordinar. Cursa a fost fenomenală. Am început să înot în urmă cu câţiva ani pentru că aveam dureri de spate. Sunt o fire sportivă, am practicat schiul şi tenisul. M-am lăsat dar am reînceput. Mi-am deschis o companie de IT în Cluj şi am reînceput să înot sub pregătirea antrenorului Laszlo Elefant. Acum sunt bine. Mă simt mai bine, îmi protejez umerii şi înot regulat. Este mult mai uşor”.

Cel mai tânăr concurent a împlinit doar 13 ani, Luca Barbul Zetea, care a înotat 1,5 km, probă câştigată de Rareş Silaghi. Concurenţii au reuşit şi de această dată să se autodepăşească şi să fie „cei mai buni”.