Rugby – CSM Stiinta Baia Mare a transferat un nou jucator neo-zeelandez

Scris de Marius Paşca, 20 martie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cupa Campionatului si Cupa Romaniei, obiectivul baimarenilor pentru noul sezon

Conducerea CSM Stiinta Baia Mare a anuntat oficial transferul unui nou rugbyst din Noua Zeelanda. Este vorba de Michael Wiringi. Acesta este cel de-al doilea jucator neo-zeelandez care va evolua la echipa baimareana, alaturi de Sean Morrell, care a fost transferat anul trecut.

Michael este nascut pe 1 august 1985 si joaca pe postul de mijlocas la deschidere, dar poate evolua si ca centru sau fundas. Ultima echipa la care a jucat este Wellsfort, din Noua Zeelanda.

Michael Wiringi este sigurul transfer al echipei baimarene pentru noul sezon. Potrivit conducerii clubului, fata de anul trecut, lotul echipei nu a suferit alte modificari.

“Imi place in Baia Mare, oamenii sunt primitori si deja m-am acomodat aici. Colegii mei sunt jucatori foarte buni. Astept acum sa inceapa campionatul. Baietii mi-au povestit despre celelalte rivale si am aflat ca Steaua si Timisoara sunt echipe foarte puternice”, a declarat Michael Wiringi.

“Cea mai mare realizare a noastra este ca am pastrat lotul. Foarte multa lume se intreba, vazand transferurile din tara, de ce nu facem transferuri. Cel mai mare lucru este ca i-am tinut pe baieti acasa si ca oameni grei, cum este Ionut Dimofte, si-au prelungit contractul cu Baia Mare”, au precizat surse din cadrul clubului.

Obiectivul echipei pentru noul sezon este castigarea campionatului si a Cupei Romaniei.

SuperLiga incepe pe 7 aprilie

FR de Rugby a decis ca noul sezon din SuperLiga de rugby sa inceapa pe 7 aprilie. Decizia vine dupa o consultare a cluburilor care vor activa in competitia interna si dupa reprogramarea meciului restanta cu Ucraina din in Cupa Europeana a Natiunilor.

Partida dintre Romania si Ucraina va avea loc sâmbata, 31 martie, de la ora 17.00, pe  Stadionul National Arcul de Triumf. Meciul va fi transmis in direct de GSP TV.

Revenind la noul sezon din SuperLiga, primul meci al echipei CSM Stiinta in noul sezon va fi in deplasare, la Cluj, pe 7 aprilie, iar primul meci acasa va avea loc in data de 14 aprilie, cu CS Poli Agro Iasi, pe Stadionul “Viorel Mateianu”.