Image 1
Image 2

TRASEE TURISTICE

Maramureș-Bucovina prin DN18: O călătorie prin istorie și natură

DN18 – Borșa (Maramureș) – Iacobeni (Suceava)
Odată numit cel mai dificil drum din România, DN18, care serpuiește de la Borșa în Maramureș până la Iacobeni în Suceava, a traversat o transformare radicală. După ani de așteptare și lucrări de modernizare, acest traseu oferă acum o experiență de neuitat, dezvăluind călătorilor peisajele încântătoare ale Carpaților.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O Schimbare Spectaculoasă
Transformarea DN18 dintr-un coșmar plin de gropi într-o arteră modernizată de circulație a fost o veste binevenită pentru șoferii care îndrăznesc să exploreze frumusețile ascunse ale României. Reabilitarea sa a deschis porțile către unul dintre cele mai pitorești peisaje montane, invitând la descoperirea unor locuri de o frumusețe rar întâlnită.

 

 

Peisaje Montane Spectaculoase
De-a lungul DN18, călătorii sunt răsplătiți cu priveliști care taie respirația: de la majestuosul Pietrosul Rodnei, care se înalță până la nori, la Bistrița Aurie, văzută din perspectiva unică a localității Ciocănești din Suceava. Orașul Borșa din Maramureș și întreaga splendoare a Munților Rodnei se desfășoară spectaculos de-a lungul acestui drum.

 

 

Repere de Neuitat
DN18 nu este doar un drum, ci o invitație la explorarea unor repere culturale și naturale de excepție: Pasul și Mănăstirea Prislop, aflate pe traseul acestui drum istoric, sunt doar câteva dintre comorile pe care le puteți descoperi. Traversând localități pline de farmec precum Ciocănești, Cârlibaba, Valea Stânei și Șesuri, drumul își continuă călătoria străbătând Valea Bistriței până pe teritoriul Sucevei, dezvăluind peisaje care par desprinse din povești.

 

 

O Poartă Către Bucovina și Maramureș
Modernizarea DN18 nu doar că a îmbunătățit siguranța și confortul călătoriilor, dar a și creat un coridor vital care leagă două dintre cele mai pitorești și încărcate de istorie regiuni ale României: Bucovina și Maramureș. Acest drum modernizat invită exploratorii să descopere bogăția culturală și naturală a acestor zone, într-o călătorie ce traversează inima Carpaților.

 

 

Maramureș-Bucovina prin DN18
Maramureș-Bucovina prin DN18

 

 

Priveliști montane de o frumusețe rară, ca Pietrosul Rodnei înălțându-se semeț până la nori, Bistrița Aurie (văzută în imagini de un pitoresc aparte mai ales din localitatea Ciocănești, județul Suceava), orașul Borșa (Maramureș) înfățișat spectaculos de pe marginea șoselei, Munții Rodnei, Pasul și Mănăstirea Prislop, priveliștile încântătoare străbătând localitățile Ciocănești, Cârlibaba, Valea Stânei, Șesuri și întreaga Vale a Bistriței intrând pe teritoriul județului Suceava, toate pot fi văzute și vizitate de pe DN 18, proaspătul drum modernizat care leagă Bucovina de Maramureș.

 

 

DN18 nu mai este doar o rută pe harta României, ci o adevărată experiență turistică, o invitație de a descoperi frumusețile neștiute ale țării. Modernizarea sa nu numai că a eliminat dificultățile de circulație, dar a și deschis drumul către un turism responsabil și aprecierea peisajelor naturale și culturale unice. Aventura pe DN18 este acum o călătorie sigură și încântătoare, o veritabilă poartă către paradisul Carpaților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns