Robert Glinţă, locul 7 la Campionatul Mondial de Nataţie din Canada

Scris de Lia Bradeanu, 09 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

robert glintaLocul 7 pentru Robert Glinţă, înotătorul prezent la Campionatele Mondiale de Nataţie în bazin scurt de la Windsor, Canada. Sportivul antrenat de antrenorul băimărean Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, a întors la 50 de metri al doilea, la egalitate cu rusul Andrei Sabasov.

O cursa formidabilă a reuşit să facă înotătorul Robert Glinţă în proba de 100 metri spate, la Campionatele Mondiale în bazin scurt desfăşurate la Windsor, Canada. După stabilirea unui nou record naţional în semifinale, în finală Robert a întors al doilea la jumătatea cursei, la egalitate cu rusul Andrei Sabasov. Cursa a fost câştigată de australianul Mitchell Larkin cu 49de secunde 65 de sutimi.

 

Robert Glinţă va mai înota şi probele de 50 metri şi 100 metri spate. Antrenorul său speră la încă o finală. Deşi şi-ar fi dorit să cucerească o medalie, având în vedere că a corectat până acum de două ori recordul la 100 metri spate, Adrian Gherghel este mulţumit de prestaţia sportivului său.

Lotul României se va întoarce în ţară la începutul săptămânii viitoare. Deşi nu va merge la vot, Adrian Gherghel îşi doreşte ca parlamentarii să nu uite cât de important este sportul, în special înotul, sport care a format campioni naţionali şi internaţionali fiind ambasadorii acestei ţări la diferite competiţii.