Peste 100 de fetiţe visează să devină handbaliste la lotul naţional al României

Scris de Lia Bradeanu, 10 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cele mai mici handbaliste au fost prezente duminică în Baia Mare la Campionatul euro-zonal junioare V. Organizatorii au mari speranţe că vor descoperi tinere talente având în vedere că în competiţie au intrat peste 100 de handbaliste din cinci localităţi.

Legitimate la cluburi din Oradea, Cluj, Zalău, Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare micile sportive susţin că îşi doresc să devină asemeni jucătoarelor din lotul naţional al României, precum Melinda Geiger sau Cristina Neagu. Asta chiar dacă mai trebuie să renunţe la computer sau la joaca cu ceilalţi copii.

Organizatorii susţin că astfel de evenimente sunt binevenite pentru jucătoare. Asta pentru că le motivează şi mai ales pentru că se formează o pepinieră de unde, peste câţiva ani, se vor putea formă şi alege jucătoare care să între chiar şi în lotul naţional. Totul depinde de seriozitatea şi de muncă fetelor.

Unele dintre handbalistele din Baia Mare au fost deja convocate la lotul naţional. Oana are 13 ani şi susţine că pentru prima dată a făcut cunoştinţă cu acest sport la cinci ani. Bunicul a fost cel care i-a îndrumat paşii spre handbal. A pierdut câteva evenimente din familie şi chiar de ziua ei a câştigat un meci. Nu îi pare rău deloc de sacrificiile făcute.

Încurajate de pe margine de cei dragi, micile handbaliste sunt mândre de prestaţia pe care au avut-o. Acestea speră că în scurt timp să devină renumite şi mia ales să facă parte din lotul naţional de handbal al României.