Marian Drăgulescu, cel mai medaliat gimnast al României (FOTO)

Scris de Lia Bradeanu, 24 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost gazda Campionatelor Europene de Gimnastică 2017. România şi-a îmbogăţit palmaresul prin sportivii Cătălina Ponor care a urcat pe cea mai înalta treaptă a podiumului cucerind aur la bârnă, în timp ce pe poziţia a treia i-a revenit Larisei Iordache.Marian Drăgulescu a reuşit să cucerească aur la sol.

Cei peste 7.000 de spectatori i-au încurajat pe gimnaştii români, însă au dat dovadă de fair-play aplaudând cele mai frumoase execuţii şi încurajând toţi sportivii prezenţi la acest eveniment.

În tribuna oficială a fost prezenţa şi Nadia Comăneci care a urmărit cu sufletul la gură prestaţia românilor. Tot ea a fost cea care i-a înmânat medalia de aur Cătălinei Ponor cucerită la bârnă.
Tot la acest aparat Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz.
O surpriză plăcută a venit şi din partea lui Marian Drăgulescu. Sportivul, la cei 37 de ani, a demonstrat că este în formă. A cucerit o medalie de aur la sol, detronând-o astfel pe Nadia Comăneci, fiind cel mai medaliat gimnast al României, cu 31 de medalii.
De asemenea, duminică, Drăgulescu a cucerit argintul la sărituri.


Astfel, s-a mai scris o filă de istorie. Lotul României a fost reprezentat de 10 sportivi, în competiţie intrând 274 de gimnaşti, din 37 de ţări. România a organizat un astfel de campionat după 60 de ani de la precedentă ediţie.