Maramureşeanca Laura Augustin a cucerit două medalii de aur la judo

Scris de Vasile Gherman, 26 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În urmă cu două luni judoka Laura Augustin cucerea aurul la Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurat în China.

Apoi, sportiva a primit o invitaţie specială din partea organizatorilor Jocurilor Latino-Americane ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competitive desfăşurată în perioada 17-23 noiembrie. Gazdă fiind capitala Mexicului – Ciudad de Mexico.

Perioada de decizie a fost scurtă, dar după ce şi-a consultat familia şi antrenorul, n-a stat mult pe gânduri şi a acceptat provocarea. Aşa că a luat biletul de avion şi a plecat spre Mexic.

Deşi a avut doar o zi de adaptare la diferenţa de fus orar, Laura Augustin a reuşit să treacă peste acest inconvenient şi a câştigat aurul la Ju-Jitsu, concurs desfăşurat în 18-19 noiembrie. Apoi a venit rândul disciplinei Judo, 20-21 noiembrie, unde a obţinut de asemenea medalia de aur. Laura Augustin este prima poliţistă din România care participă la această competiţie si spre bucuria ei şi a noastră câştigă două medalii de aur. La competiţie au participat sportivi din peste 30 de ţări.

Laura Augustin practică Judo de performanţă la CSM Baia Mare, antrenată de prof. antrenor emerit Vasile Pop. Lucrează ca agent de Poliţie în Oraşul Ulmeni.

V. Gherman