Liga Campionilor. Mâine, în Baia Mare, confruntarea dintre HCM şi Buducnost

Scris de Lia Bradeanu, 01 aprilie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

liga campionilor logoBuducnost, deţinătoarea trofeului EHF Champions League, vine în Baia Mare pentru o întâlnire oficială cu HCM, vicecampioana României. Confruntarea are loc mâine, de la ora 14.00, şi este prilejuită de prima manşă din sferturile Ligii Campionilor. Miza este obţinerea unui bilet pentru Final 4, lupta finală pentru careul cu aşi din EHF Champions League urmând să fie dată în 10 aprilie, în Podgorica.

În sferturile Ligii Campionilor, HCM Baia Mare va întâlni Buducnost, campioana Muntenegrului şi deţinătoarea trofeului EHF Champions League. Se vor afla faţă în faţă două echipe de calibru diferit, dacă este să privim şi numai spre palmaresul celor două  adversare în Liga Campionilor: HCM Baia Mare joacă pentru a treia oară în prestigioasa competiţie, în timp ce Buducnost evoluează pentru a 20-a oară în EHF Champions League. Şi dacă pentru vicecampioana României nivelul sferturilor de finală este cel mai înalt atins, Buducnost a câştigat în 2012 şi 2015 trofeul, a mai jucat o finală în 2014, în semifinale s-a oprit de şase ori, iar în sferturi de două ori.

Diferenţa de experienţă dintre cele două echipe nu o sperie, însă, pe Luciana Marin, care declara recent: ”Cred că dacă suntem unite şi dacă intrăm în teren cu atitudine de învingătoare putem învinge orice echipă!”.

Adevărul este că dacă palmaresul înclină mult balanţa în favoarea campioanei din Muntenegru, parcursul recent în Main Round scoate în lumina reflectoarelor echipa din Baia Mare. Asta pentru că HCM, intrată în faza grupelor principale fără niciun punct (după ce în Grupa A câştigase doar în faţa lui RK Krima Mercator), a legat cinci victorii în Grupa 1 principală, învinsă fiind doar de campioana Ungariei, în deplasare. De cealaltă parte, Buducnost, a ieşit neînvinsă din Grupa D, dar a pierdut două dintre confruntările Grupei 2 principale (în deplasările de la Györi Audi ETO KC şi HC Vardar).

Partida dintre HCM Baia Mare şi Buducnost se joacă mâine, începând cu ora 14.00, în sala sporturilor ”Lascăr Pană”. Partida va fi arbitrată de croaţii Dalibor Jurinovic şi Marko Mrvica. Delegat EHF: Edeltraut Berthold (Austria). Observator EHF: Janko Pozeznik  (Slovacia).

Manşa secundă este programată pentru 10 aprilie, în Complexul Sportiv Moraca din Podgorica. (hcmbaiamare.ro)