Legendarul antrenor Lascăr Pană a fost condus pe ultimul drum

Scris de Lia Bradeanu, 20 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fondatorul HC Minaur, Lascăr Pană, a ieşit din teren mult prea devreme, pierzând lupta cu boala, la doar trei zile după ce împlinise venerabila vârstă de 83 de ani, lăsând în urma sa familia îndoliată şi nemângâiată.

A fost condus pe ultimul drum, după slujba religioasă care a avut loc în Sala Sporturilor care îi poartă numele. La ceremonie, alături de familia sa, au participat oficialităţi judeţene, locale, dar şi sute de băimăreni şi nu numai care au ţinut să îi aducă un ultim omagiu.

După slujba religioasă, când sicriul său a fost scos din clădirea Sălii Sporturilor, toţi cei prezenţi l-au onorat cu aplauze. Pe sicriul său s-au aflat un drapel tricolor, o minge de handbal şi jerbe de flori. 

Lascăr Pană a început handbalul în 1956 la Progresul Bacău, apoi a jucat la Petrolul Teleajen, CFR Bucureşti şi Dinamo Bacău. Din 1959 a fost antrenor-jucător la Dinamo Bacău. A plecat în 1969 la Voinţa Bucureşti, cu care a promovat în prima ligă şi unde a mai jucat un an în Divizia A.

În 1970 a devenit antrenor de handbal la Baia Mare şi în 1974 a ajutat la înfiinţarea clubului HC Minaur, cu care a câştigat Campionatul Naţional, a cucerit de două ori Cupa IHF şi a jucat 3 semifinale ale Cupei Cupelor. Între 1990 si 1995 a fost director tehnic al naţionalei Greciei, ulterior devenind preşedinte al clubului Minaur.