Incepe Cupa „Ignis” la sah

Scris de Vasile Gherman, 20 martie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Revigorarea sahului in judetul nostru se leaga de baisprianul Daniel Pop de la Limpedea. Daca in Baia Sprie a organizat mai multe competitii si cantonamente pentru maestrii nationali si internationali, de mai bine de un an s-a hotarat sa initieze nenumarate intreceri, de mai mica sau mai mare amploare, majoritatea lor, desfasurate la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare. Acestea au ca scop, in primul rand atragerea tinerilor spre practicarea acestui sport al mintii, dar si pregatirea spre marea performanta a sahistilor consacrati din judetul nostru, si nu numai.

Astfel, in perioada 23-25 martie, la Biblioteca Judeteana, director Teodor Ardelean, se va desfasura Cupa „Ignis” la sah. Este un open pentru copii si juniori, cu varste cuprinse intre 8 si 20 de ani. Intrecerea este organizata de Clubul de Sah Baia Mare, Biblioteca Judeteana si Directia Judeteana de Sport. Inscrierile pentru aceasta competitie se pot face pana la inceperea sedintei tehnice, care are loc in 23 martie, ora 13.30.

„Pot participa jucatori legitimati, iar cei care doresc sa intre in concurs si nu au carnet de legitimare, se pot prezenta cu copie dupa certificatul de nastere, doua poze si o cerere de legitimare”, spune Daniel Pop, presedintele Clubului de sah. Pana in prezent, si-au anuntat prezenta sahisti din judetele Satu Mare, Brasov si Maramures. Concursul este dotat cu premii, diplome, medalii si cupe la fiecare categorie de varsta.