In premiera, Campionatul National de Oina – Seniori va avea loc la Targu Lapus

Scris de Vasile Gherman, 28 august 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Competitia se va desfasura in perioada 11-13 septembrie

 

Dupa ce, la inceputul acestui an, Maramuresul a fost gazda Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, Faza Nationala a Campionatului de Oina – Gimnaziu, saptamana viitoare va organiza o noua competitie de oina. Este vorba de Campionatul National de Oina – Seniori, care va avea loc in perioada 11-13 septembrie, la Tg. Lapus. Aceasta intrecere se desfasoara sub egida „110 ani de la disputarea primului campionat national de oina”.

 

La aceasta competitie s-au inscris 10 echipe, unele de legenda, iar altele pentru prima data la o competitie de seniori. Turul a avut loc in luna mai, la Turnu Rosu, unde echipa campioana en titre Frontiera, condusa exemplar de capitanul Mihai Georgescu, s-a impus in toate meciurile fara probleme. Dinamic Coruia, reprezentanta judetului nostru, a facut o figura frumoasa, reusind o surpriza de proportii invingand pe cei de la Straja (Dinamo) Bucuresti, dand peste cap toate pronosticurile si sfidand asteptarile. In final, oinistii maramureseni s-au clasat pe locul IV. Sa speram ca acum vor obtine rezultate si mai bune.  

 

Echipa maramureseana ar putea ajunge campioana nationala

 

Competitia este organizata de Federatia Romana de Oina si Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Primaria Tg. Lapus, DSJ Maramures. Presedintele FR de Oina, Nicu Dobre, prezent in tur pe toata durata competitiei, spera sa fie si in Maramures, alaturi de observatorii Calin Moje, vicepresedintele FRO, Gheorghe Vlase, presedintele Comisiei de antrenori, Cornel Sandulescu, presedintele Comisiei de competitii etc. „Ai nostri spera sa ocupe un loc pe podium. O sa ne fie mai greu de pe locul IV. Sa speram la mult ravnitul titlu national care, daca am avea conditiile pe care le au primele trei echipe, va garantez ca nu ar mai pleca de la noi multi ani de acum inainte. Multumim presedintelui Consiliului Judetean, Mircea Man, si tuturor celor care ne-au sprijinit in ultima perioada pentru a avea in judet o echipa care sa se bata pentru titlul national de seniori”, declara Calin Moje, presedintele CS Dinamic Coruia.

  1. Aluas Dan a spus: 14 septembrie 2009, ora 16:12

    Daca Galileo Galilei cerea un punct de sprijin pentru a rasturna universul, Calin Moje si elevii sai, prin daruirea si pasiunea caracteristica morosenilor, ar ,,rasturna universul,, clasamentelor din oina doar cu un sprijin mai consistent, constand in conditii bune de antrenamente si deplasari la competitii. Il cred capabil.