Handbal masculin. Liga Nationala. HC Minaur Baia Mare – Bucovina Suceava 27 – 28 (13-12)

Scris de Grigore Ciascai, 07 februarie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sala Polivalenta. Spectatori, circa 1.200.

Aruncari de la 7 metri: 5-5, transformate 4-5, a ratat Bondar)

Minute de eliminare 6-4

Arbitrii: Sorin Dinu si Constantin Din (Bucuresti)

Minaur: Irimus (15 interventii bune), Viman – Stamate 9, Mustatea 4, P. Pop 3, Asoltanei 3, Popescu 2, Bondar 2, Mihai 2, Varady 1, Gavrilovic 1, Sas, Fotonea.

Antrenori: ion Craciun si Florin Mironescu.

Bucovina: Pralea (11 interventii bune, a aparat un 7 metri), Andrei – Adomnicai 6, Chiru 6, Acatrinei 5, Bursuc 3, Mitrea 3, Gavriloaia 2, Dospinescu 1, Zvanciuc 1, Ignat 1, Tcaciuc, Soldanescu, Dediu.

Antrenori: Leonard Bibirig si Petru Ghervan.

Situatia finaciara precara, fara precedent, in care se afla HC Minaur Baia Mare nu putea sa nu influenteze evolutia din teren a jucatorilor care se pot gandi la orice, numai la handbal nu. Cel mai galonat club din istoria sportului maramuresean se afla in pragul colapsului si nimeni nu face nimic pentru salvarea lui. Mare lucru nu se poate cere de la niste jucatori care nu sunt platiti de luni de zile, care au familii de intretinut, rate la banci, utilitati de platit. In niciun caz nu trebuie aratat cu degetul spre jucatori sau tehnicieni. Fiecare a facut mai mult decat ne-am asteptat pana in prezent. E greu de crezut ca mai sunt sanse de salvare a acestui club care a facut istorie, devenind simbolul sportiv de necontestat al acestui colt de tara. Personal nu cred in minuni, asa ca ma astept la ce e mai rau. Disparitia Clubului Minaur ar insemna o adevarata tragedie, cu urmari imprevizibile pentru aceasta disciplina sportiva. Baza piramidei s-ar narui si va fi nevoie de ani multi ca sa paota fi recladita. Daca va mai fi posibil acest lucru vreodata. Despre meciul cu moldovenii nu sunt prea multe de spus. Jucatorii nostrii si-au dorit victoria si o puteau obtine, chiar in conditiile de care vorbeam. Lipsa de concentrare a facut sa se rateze din pozitii clare, in situatii de unu la unu. Ca sa nu mai vorbim de cele o aruncari in barele portii adverse. Dar nimeni nu se poate concentra la nesfarsit cand stie ca nu primeste nimic de pe urma muncii prestate. A fost o partida echilibrata, cel putin pana in ultimul sfert de ora, cand s-a consemnat ultima egalitate, 20-20. Cu trei minute inainte de final moldovenii conduceau cu trei goluri diferenta.

Rezultatele etapei

HCM Constanta – Poli Timisoara 38-24

CSM Satu Mare – Stiinta Bacau 25-38

Steaua Bucuresti – HC Odorhei 31-23

Pandurii Tg. Jiu – UCM Resita 18-23

HC Minaur – Bucovina Suceava 27-28

Rom Cri Brasov – Dinamo Bucuresti

Transilvania Cluj a stat, CSM Medgidia retragandu-se din campionat.

Etapa viitoare, a XV-a

Stiinta Bacau – Pandurii, UCM Resita – Minaur, Transilvania – Constanta, Timisoara – Steaua, Odorhei – Brasov, Dinamo – CSM Satu Mare. Bucovina sta.