Fotbal – FC Baia Mare va intra in faliment

Scris de Horia Crisan, 23 iulie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In urma datoriilor pe care FC Baia Mare le are fata de jucatori, catre bugetul consolidat al statului si a tertilor, FC Baia Mare va intra in faliment, ceea ce va duce la dezafilierea clubului de FRF, in urma careia clubul nu va putea fi inscris nici in Liga a III-a. Decizia Consiliului Judetean Maramures de a vinde actiunile pe care le detine la FC Baia Mare, ceea ce reprezinta 42% din total, dovedeste interesul institutiei pentru a investi in acest club. Nici Consiliul Local nu prea este interesat de a mai investi in acest club. La un moment dat, actualul presedinte, Dan Hotico, s-a aratat interesat de a cumpara actiunile celor doua consilii la sume modice, dar, dupa ce a facut o analiza financiara mai profunda, a renuntat, deoarece tot mai avea de achitat datorii de peste 100.000 de euro catre jucatori, la care se adauga datorii catre bugetul consolidat de stat, catre creditorii chirografari (persoana care detine un drept personal de creditor pe baza unui act sub semnatura privata) si catre cei care s-au asezat la masa credala. Aceste sume cumulate se ridica undeva la 20 de miliarde lei vechi si peste 100.000 euro.

Hotico nu vrea sa lase orasul fara echipa de Liga a II-a

Anticipand ce se va intampla cu clubul de sub Dealul Florilor, Dan Hotico a infiintat FC Maramures Universitar Baia Mare, care a platit prin firma pe care o prezideaza catre FC Baia Mare o suma pentru ca echipa baimareana sa poata termina sezonul 2009/2010, imprumut a carui scadenta este joi, 29 iulie. Este o clauza care prevede ca, in cazul in care pana la aceasta data FC Baia Mare nu va achita datoria catre FC Maramures Universitar, atunci ii va ceda locul in liga secunda. Hotico are un acord de principiu intre FC Maramures Universitar si o echipa de Liga a III-a pentru comasare, reusind sa capaciteze jucatori liberi de contract de la FC Baia Mare sa semneze cu FC Maramures Universitar. Toata aceasta strategie trebuie finalizata pana la 5 august. Dar pana atunci, luni, 2 august, Dan Hotico va fi prezent la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, unde intentioneaza sa prezinte toate actele necesare pentru ca FC Maramures Universitar sa evolueze din sezonul 2010/2011 in Liga a II-a.

Planul de rezerva

Dan Hotico, impreuna cu cei care se consulta au luat in calcul si varianta in care FRF nu ar parafa planul FC Maramures Universitar in Liga a II-a, va avea echipa cu care va face comasarea de Liga a III-a si singura dorinta ar fi ca aceasta echipa sa evolueze pe Stadionul „Viorel Mateianu”, deoarece acesta este domeniu public, administrat de Primaria Baia Mare.