Dans sportiv – Club Rusteam Baia Mare a obtinut 5 titluri la campionatele nationale din martie

Scris de Marius Paşca, 22 martie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dansatorii maramureseni ai clubului de dans sportiv Rusteam Baia Mare, impreuna cu antrenorul lor Alexandru Rusu, au adus acasa in aceasta luna trei titluri de campioni nationali si doua titluri de vicecampioni nationali ai Romaniei.

In luna martie, Federatia Romana de Dans Sportiv a organizat cele mai importante concursuri de dans< Campionatul National de Dans Sportiv si Campionatul National de 10 dansuri si Under 21, concursuri la care au participat cele mai bune perechi din tara. Rezultatele acestor campionate au o deosebita importanta in alegerea perechilor ocupante ale locurilor 1 si 2 care vor reprezenta Romania la Campionatele Mondiale si Europene.

La Campionatul National de Dans Sportiv, care a avut loc la Sibiu, Clubul Rusteam a obtinut titlul de campioni nationali la categoria tineret 16-18 ani, prin perechea Vlad Paslariu – Ester Pop. Tot la aceasta categorie, perechea Vlad Florin – Natalia O’Conner s-a calificat in semifinala competitiei, unde s-a clasat pe locul 9.

Titlu de vicecampion national la categoria Junior 2 (14-15 ani) a fost obtinut de perechea Paul Rednic – Iulia Topan.

In urma acestui rezultat, cei doi sportivi vor reprezenta Romania la Campionatele Mondialele de Junior 2 Standard, ce vor avea loc la Moscova, in data de 24 martie.

Perechea Vlad Robu – Anda Silaghi a obtinut, de asemenea, titlu de vicecampion national la categoria Juvenile 2 (10-11 ani). La categoria Adulti 19-34 ani, perechea Rares Soponar – Alice Ruszneak, care in ultimii 4 ani a fost campion national la dansurile Standard, a obtinut locul 3, in primul an in care concureaza la acesta categorie.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Bucuresti s-a desfasurat Campionatul National de 10 dansuri si Under 21 ani, competitii la care clubul Rusteam a obtinut doua titluri de campioni nationali ai Romaniei prin dansatorii baimareni Vlad Robu – Anda Silaghi, la categoria 10-11 ani – 10 dansuri (standard si latino) si Rares Soponar – Alice Ruszneak la categoria Under 21 ani Standard.