Chipciu a adus un punct valoros naţionalei, în prelungiri

Scris de Ionuţ Blăjean, 22 martie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Golurile pentru Romania au fost înscrise de Mutu şi Chipciu

Golurile pentru Romania au fost înscrise de Mutu şi Chipciu

Ungaria – România 2-2 (1-0)

Meciul aşteptat de o ţară întreagă dintre Ungaria şi România s-a jucat vineri seară pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, care din păcate a fost gol. Parcă ne doream un meci cu suporteri, să nu se joace într-un regim special, asemeni meciurilor amicale. Dar miza acestui joc a fost una mare. Românii au reuşit să smulgă un punct în prelungirile întâlnirii, printr-un gol marcat de stelistul Chipciu. Scorul final a fost de 2-2 (1-0).

Prima repriză a început printr-un joc de pase de partea ambelor echipe la mijlocul terenului, au lipsit atacurile . În minutul 10 a venit prima faza pentru România, Grozav a centrat, mingea a ajuns la marginea careului mare la Pintilii care a şutat violent însă pe direcţia portarului Kiraly. Ungaria a reuşit să înscrie în minutul 16, Vanczack a lovit cu capul o minge venită din centrare pe care a trimis-o în plasa porţii. Două minute mai târziu Mutu ratează o ocazie singur cu portarul. O fază similară cu cea din minutul 10 s-a desfăşurat în minutul 28. Szalai a ratat în minutul 32, a şutat milimetric pe lângă poarta lui Tătăruşanu. O ocazie uluitoare pentru români a venit în minutul 42. Torje centrează pe jos în faţa porţii, iar Stancu cu poarta goala, trimite paralel cu linia porţii.

A venit şi repriza secundă, nu s-a schimbat nimic în trupa lui Victor Piţurcă, au practicat acelaşi joc slab cu multe greşeli pe care l-au avut şi în prima parte. Ungurii au avut multe ocazii, una a în minutul 53, când stelistul Chiricheş, singur în apărare, le-a luat mingea de două ori maghiarilor. Tătăruşanu a scăpat cu „basma curată”. România a primit un penalty în minutul 68, după ce Mutu a fost faultat în careu. Tot el a transformat lovitura de la 11 metri. Bucuria jucătorilor români nu a durat mult, trei minute mai târziu Ungaria se distanţează la un gol după un penalty transformat de Dzsudszak. Decizia arbitrului neamţ ar putea fi pusă sub semnul întrebării la această fază a lui Goian, care nu prea l-a faultat pe jucătorul maghiar. România – Ungaria s-a decis în minutul doi de prelungire al reprizei secunde, noul intrat Chipciu a împins mingea în poartă într-o fază la care a insistat Maxim. A fost ultima fază a meciului care s-a încheiat cu scorul de 2-2.

Trupa lui Piţurcă a scos un punct valoros în Ungaria, având în vedere că pe teren abia s-a văzut. Totuşi, istoria reţine rezultatul, iar România ocupă acum locul 2 în grupa D cu 12 puncte. Pe primul loc conduce Olanda cu 15 puncte, pe trei se află Ungaria cu 9 puncte, iar apoi urmează Turcia, Estonia şi Andorra. Celelalte rezultate, din grupă, înregistrate aseară sunt: Andorra – Turcia 0-2, Olanda – Estonia 3-0.

Pentru naţionala România urmează un alt meci important, în deplasare la Olanda. Întâlnirea celor două echipe este programată pentru 26 martie, de la ora 21.30.

Partida dintre Ungaria şi România a fost arbitrată de o brigadă din Germania, de Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver şi Mike Peckel.

Pentru cele două naţionale au evoluat:

Ungaria: Kiraly – Vanczak, Meszaros, Korcsmar, Kadar – Koman, Pintér, Hajnal (Kovacs ’80), Dzsudzsák (Halmosi ’90)- Szabics (Varga ’58) – Szalai.

România: Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Goian, Şt. Radu – Bourceanu, Pintilii (Chipciu ’85) – Torje (Maxim ’66), Grozav (Rusescu ’71), Bogdan Stancu – Mutu.