CFR Cluj a scos un punct mare pe terenul celor de la Galatasaray (1-1)

Scris de Emil Petric, 24 octombrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

CFR Cluj a scos o remiză eroică în deplasare cu Galatasary, scor 1-1, într-un meci care a avut cam de toate. Un teren mocirlos, o ploaie torenţială continuă, eliminare, penalty, autogol, gol şi tensiune. CFR a deschis scorul cu ajutorul unui autogol, dar l-a pierdut pe Aguirregaray încă înainte de pauză. Felgueiras a parat un penalty în prima repriză, dar a primit gol la singura sa greşeală spre final de meci. 1-1 cu mari emoţii şi o apărare fenomenală şi speranţele pentru primăvara europeană cresc în sufletul celor din Gruia.

Pe o ploaie torenţială care practic a înecat terenul stadionului din Istanbul, CFR Cluj nu a părut impresionată nici de atmosfera făcută de fanii înflăcăraţi ai celor dela Galatasaray. Ardeleniiau demarat în trombă şi au produs o serie de faze extrem de periculoase în primele minute, cu Rafael Bastos în prim-plan.

Doar primul sfert de oră a arătat echipa din Gruia mai multă poftă de ofensivă. Ardelenii s-au muiat imediat, atât la figurat cât şi la propriu, terenul greu din cauza ploii care a căzut din abundenţă făcând ca schemele de joc ale elevilor lui Andone să nu fie tocmai reuşite.

Galata a prins tot mai multă viaţă, a început să se obişnuiască mai bine cu bălţile de pe gazon şi a declanşat asediul la poarta lui Felgueiras. ”Super Mario” a rezistat însă excelent presiunii şi a reuşit să ţină poarta închisă până la pauză, în ciuda ocaziilor tot mai numeroase ale turcilor.

Scorul a fost deschis cu mult noroc de CFR în minutul 19. Camora a centrat puternic de pe stânga petnru Kapetanos, atacantul grec a şutat din prima, din alergare, dar l-a nimerit doar pe Nounkeu, aflat chiar lângă el, din fundaşul turcilor mingea sărind în poartă.

În loc să dea mai mult avânt în ofensivă autogolul turcilor pentru ardeleni, CFR Cluj a arătat tot mai multă slăbiciune, dar şi o stare nejustificată de nervi, iar din minutul27 arămas în inferioritate numerică. Aguirregaray a reuşit ”performanţa” de a primi două galbene în mai puţin de două minute, primul după un conflict cu un adversar şi al doilea pentru un fault din spate.

Cu un om în minus încă de la jumătatea primei reprize, CFR Cluj şi-a analizat repede şansele şi a ajuns la concluzia că apărarea este singura armă pe care o are la dispoziţie. Bazându-se pe intervenţiile miraculoase ale lui Felgueiras şi pe o apărare aglomerată depare de propriul careu, clujenii au sperat că pot duce meciul până la capăt.

Galatasaray a împins însă jocul tot mai mult spre poarta lui Felgueiras, încercat cu şuturi puternice sau bine plasate din toate direcţiile, dar elevii lui Fatih Terim au pierdut şi din forţă cu trecerea timpului. Singura greşeală a lui Felgueiras din acest meci a apărut cu un sfert de oră înainte de final. Eroul de până atunci al clujenilor a ieşit eronat la o centrare de pe stânga, iar Yilmaz a trimis cu capul în poartă pentru 1-1. Altfel, CFR Cuj putea câştiga meciul din Turcia făsă să fi tras măcar o dată pe cadrul porţii adverse.

Partida s-a încheiat într-o adevărată baie de nămol, careul lui Felgueiras fiind serios afectat. Turcii au forţat victoria pe final, au atacat cu toate forţele, dar CFR Cluj a dovedit până acum, cel puţin in meciurile din deplasare că ştie să se apere perfect când este nevoită.