Campionatul Mondial de Tineret şi Juniori – Orientare Schi 2021 

Scris de Vasile Gherman, 04 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primăria Oraşului Baia Sprie a găzduit luni, 4 martie, întâlnirea de lucru privind depunerea candidaturii Oraşului Baia Sprie, în parteneriat cu Federaţia Română de Orientare, CS Spria Baia Sprie, CSS Baia Sprie şi NORD Baia Mare, la organizarea celor mai importante competiţii ale Federaţiei Internaţionale de Orientare-Schi din anul 2021.

Astfel, Oraşul Baia Sprie işi va depune candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Tineret şi a Campionatului Mondial de Juniori. La competiţii se estimează participarea a 300 de sportivi din 20 de ţări. La întâlnirea de lucru au participat primarul Alin Sebastian Bîrda, prof. Constantin Alexandrescu, preşedinte de onoare a Federaţiei Române de Orientare, prof. Andreea Toma,  director CSS Baia Sprie, antrenor Relu Tămaş, preşedinte CS Spria Baia Sprie, Denisa Tămaş, preşedinte CS NORD Baia Mare, Vasile Bechir, consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Sprie, antrenor Eftimie Pop, reprezentant CSS Baia Sprie şi consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Sprie.

În perioada 2 – 9 martie 2019 se desfăşoară la Krasnoyarsk, Rusia, Universiada de iarnă. În programul Universiadei din acest an a fost introdusă şi ramura sportivă „Orientare Schi” . La această competiţie România este reprezentată de doi participanţi, unul dintre ei fiind băisprianul Mihai Ţînţar, student al Facultăţii de Educaţie Fizică din Craiova. Menţionăm că aceasta este singura ramură sportivă la care România este reprezentată în cadrul competiţiilor Universiadei din acest an.

Vasile Gherman