BCM Olimpic solicită sprijin financiar din partea CJ Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 30 septembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

baschet5 La şedinţa de joi, 29 septembrie, a Consiliului Judeţean Maramureş, preşedintele clubului Baschet Club Municipal Baia Mare, George Opriş, a lăsat pe masa fiecărui consilier judeţean o solicitare prin care cere ajutorul financiar al Consiliului Judeţean ca echipa să îşi poată desfăşura activitatea.

”Baschet Club Municipal Olimpic Baia Mare s-a înfiinţat în anul 2006, având ca scop promovarea baschetului în Baia Mare, atât ca sport de masă, cât şi de performanţă. În momentul de faţă există un număr de circa 300 de sportivi care activează la toate eşaloanele de vârstă, din care 16 cochetează cu loturile naţionale. În sezonul 2015-2016, după o pauză de 20 de ani, Baschet Club Municipal Olimpic a înscris o echipă în Campionatul Naţional al Ligii 1 Masculin (Liga 2 Seniori din România), reuşind, la finalul campionatului, să promoveze în Liga Naţională de Baschet Masculin. Echipa a transferat şi 3 jucători din colegiile americane, care vor aduce un plus de valoare lotului deja existent. Baschet Club Olimpic apreciază colaborarea existentă până în prezent cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi vine cu o nouă solicitare financiară, pentru a susţine activitatea sportivă a clubului”, a arătat în adresa sa George Opriş.

”Săptămâna viitoare vom convoca o şedinţă a comisiilor de sport şi buget-finanţe, la care va participa şi executivul Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi conducerea BCM Baia Mare. În acest moment comisia de sport nu dispune de fonduri, acesta este motivul pentru care trebuie să discutăm şi cu comisia de buget-finanţe. Este important şi pentru cei de la club, şi pentru noi să avem această discuţie cât mai curând, timpul fiind esenţial pentru ambele părţi. Iar reprezentanţii BCM trebuie să primească un răspuns, fie că îi finanţăm, fie că nu putem să facem asta. Trebuie însă să ţinem cont şi de faptul că este unul dintre puţinele cluburi de primă ligă pe care le mai avem şi trebuie să încercăm, cel puţin, să oferim un ajutor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.