Băisprianca Jeniiffer Remeţean vicecampioană internaţională la schi

Scris de Vasile Gherman, 25 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Trei schiori de la Clubul Şcolar Sportiv Baia Sprie, au reprezentat România la concursul internaţional de copii şi cadeţi „Childrens Thpophy” – ediţia doua.

La evenimentul organizat în Poiana Braşov au participat opt ţări: Austria, Bulgaria,Ungaria, Franţa, Grecia, Brazilia, Liban şi România. Dintre cei 93 de concurenţi aliniaţi la start, CSŞ Baia Sprie a avut înscrişi în reprezentativa României sportivii: Jennifer Nagy Remeţean (U14), Răzvan Toma (U14) şi Alexandru Horga (U16). În urma evoluţiei tuturor sportivelor se stabileşte clasamentul, la proba de slalom uriaş, iar Jennifer Nagy Remeţean cucereşte medalia de argint pentru România. Sportiva băispriană a pierdut locul I pentru o diferenţă de doar 57 de sutimi în favoarea bulgăroaicei Boiana Radeva. Pârtia şi traseul foarte selective pun la încercare calităţile fiecărui sportive, astfel Răzvan Toma ocupă locul 13 la categoria U14, iar la U16 Alexandru Horga nu reuşeşte să ducă cursa la bun sfârşit.

Urmează Campionatul Naţional

A doua zi, începe proba de slalom. Toţi sportivii doresc să facă un parcurs mai bun decât în prima probă. După o primă manşă cu mici ezitări, Jennifer Nagy Remeţean termină pe locul 2. Manşa a doua a hotărât câştigătoarea. Un duel sportiv foarte antrenat dă câştig de cauză bulgăroaicei, Sportiva noastră clasandu-se din nou pe poziţia a doua. Un rezultat foarte bun având în vedere că sportiva din Bulgaria este cu un an mai mare. Răzvan Toma, după un parcurs bun, abandoneaza aproape de sosire. Alexandru Hotga la U 16 ocupă locul 13. Cei trei sportivi se antrenează în general pe pârtia Şuior din Baia Sprie având alături pe antrenorul Sebastian Selejan şi pe profesoara Andreea Toma, director CSŞ Baia Sprie. În perioada 24-28 februarie se derulează Campionatul   Naţional U14, HC şi U16, unde sportivii de la CSŞ Baia Sprie vor să urce de cât mai multe ori pe podium. Felicitări tuturor şi baftă în competiţiile ce urmează.

Vasile Gherman