Băimărenii au cucerit aur la Campionatele Europene de Înot în Ape Deschise din Croaţia

Scris de Lia Bradeanu, 06 septembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

croatia2Membrii Asociaţiei Club Sportiv  au participat în 2 septembrie la Campionatele Europene de Înot în Ape Deschise destinate sportivilor masters. Competiţia a avut loc în localitatea Porec din Croaţia.

România a fost reprezentată de trei sportivi băimăreni: Delia Ana Kovacs, Adrian Flavius Ţura şi Cristian Răzvan Oros.

În proba de 5.000 de metri, în apele Mării Adriatice, s-au aliniat la start peste 100 de concurenţi. Delia Ana Kovacs a cucerit medalia de aur la categoria 40–49 de ani reuşind să parcurgă cei 5 kilometri într-o oră şi 5 minute. Adrian Flavius Ţura a participat tot la proba de 5 kilometri şi s-a situat pe locul 28, iar Răzvan Cristian Oros a obţinut locul II în proba de 1.500 de metri.

„Mă bucur că am participat la acest concurs şi mai ales că am reuşit să fac în aşa fel încât toţi cei prezenţi să audă numele României. A fost o competiţie strânsă, dar a meritat tot efortul. Am înotat pentru prima oară în Marea Adriatică, o experienţă de neuitat”, a punctat Delia Ana Kovacs.

Adrian Flavius Ţura: „Un concurs interesant. Nu au lipsit valurile şi sarea. Am moştenit pasiunea pentru sport de la tatăl meu, Ioan Ţura, profesor de educaţie fizică şi sport în Târgu Lăpuş. A fost interesant să înoţi în apă sărată având în vedere că în Baia Mare ne antrenăm doar în bazin sau la Barajul Firiza. Sper să mai particip în viitor la astfel de competiţii”.

Răzvan Cristian Oros: „Am înotat pentru prima oară în apă sărată la o competiţie sportivă. A fost interesant având în vedere deschiderea pentru sportul de masă a concurenţilor. O cursa grea, dar foarte frumoasă. S-a pus accent deosebit pe sănătate, drept dovadă controlul medical de rutină asigurat la faţa locului. Concurenţii, de la mic la mare, au dat dovadă de fair-play iar ţară este de o frumuseţe aparte”.