Baia Mare va găzdui două competiţii sportive importante

Scris de Cristina Bursuc, 29 august 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Parasutism

Parasutism

În perioada 1-9 septembrie, municipiul Baia Mare va fi gazda  a două competiţii importante. Este vorba de Campionatul Naţional – Precizia Aterizării – Faza Finală precum şi Cupa României la paraşutism, pe echipe – Baia Mare 2012. Competiţiile sunt organizate de Aeroclubul României, în colaborare cu Federaţia Aeronautică România cu sprijinul Consiliului Local şi al Municipiului Baia Mare.

Este o premieră pentru Baia Mare, considerată în unanimitate o zonă deosebit de frumoasă, cu potenţial, dar şi cu oameni pasionaţi care doresc să sprijine şi să dezvolte aviaţia sportivă. Vor fi prezenţi 4 piloţi şi 3 mecanici naviganţi, 20 de arbitri şi 100 de paraşutişti din toată ţara.

Deschiderea oficială este programată pentru 1 septembrie, de la ora 16, pe Câmpul Tineretului Baia Mare, unde va fi executat un salt demonstrativ cu mai mulţi paraşutişti. Intrarea este gratuită.

În ceea ce priveşte Campionatul Naţional, vor fi efectuate patru clasamente pe categorii de vârstă, juniori, seniori şi nelimitat, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pentru Cupa României vor fi efectuate clasamente pe echipe de cinci paraşutişti, din care minim o persoană de sex feminin.