Baia Mare găzduieşte Campionatul european de handbal pe plajă

Scris de Vasile Gherman, 06 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Eveniment marcant se desfăşoară zilele acestea în Municipiul Baia Mare. Aproape 400 de sportivi din 15 ţări ale Europei vor lua parte la Beach Handball Challenge 2019. Întrecerea sportivă are loc în perioada 6-9 iunie, în Centrul Vechi al oraşului.

Acţiunea, care este organizată sub patronajul Federatiei Europene de Handbal (EHF), va aduce în prim plan 28 de echipe, 14 feminine şi 14 masculine, acestea urmând să lupte pentru titlul european. Organizatorii evenimentului, spun că spectacolul va fi pe cinste şi invită iubitorii sportului din judeţ să vină cât mai mulţi şi să umple locurile din tribună. Baia Mare Beach Handball Challenge, evenimentul care se organizează, începând cu 2016 in Centrul Vechi din Baia Mare, ia amploare de la an la an. Băimărenii se bucură de o competiţie de o anvergură imensă. Timp de patru zile in Centrul Vechi va fi o competiţie acerbă, echipele la antrenamentul oficial au lăsat o impresie foarte bună iar spectacolul va fi pe cinste.

Această finală a Campionatului european de handbal pe plajă intercluburi (EBT Finals) adduce echipe din Spania, Ungaria, Serbia, Croaţia, Polonia, Olanda, Germania, Slovacia, Portugalia, Danemarca, Elveţia, Grecia, Cipru, Rusia şi România. Toate meciurile se desfăşoară pe plaja amenajată în Piaţa Millenium. Tribunele montate în centrul vechi al municipiului Baia Mare au peste 1.000 de locuri pentru spectatori, instalaţie de iluminat nocturnă şi alte facilităţi necesare unei competiţii sportive. Este o întrecere europeană care se organizează în urma unei candidaturi pe care băimărenii au câştigat-o. „Este un eveniment probabil unic pentru noi, pentru că nu cred că vom mai avea ocazia să organizăm un eveniment de acest gen”, a spus Tudor Marta, unul dintre organizatori.

V. Gherman